Hava Durumu

Müezzinoğlu AS TV'ye konuştu: "Bursa'da mutluyum"

AK Parti Bursa Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AS TV ekranlarında yayınlanan Platform Özel programının konuğu oldu. Sağlık Bakanı, Bursa Hakimiyet Gazetesi ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna koordinatörlüğünde köşe yazarı Serkan İnceoğlu ile Haber Müdürü Bilgehan Hacıoğlu ve Şehir Haberler Editörü Canan Deniz’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2015 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2015 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu AS TV'ye konuştu: "Bursa'da mutluyum"
İDDİALAR GÜNDEMDE KALSIN
 
Mudanya ve Osmangazi ilçelerinde çıkan yangını ve olayla ilgili iddialara değinen Müezzinoğlu,  “Gece boyunca poyrazın yangını farklı bölgelere sıçratması sıkıntı yarattı. Soğutma çalışmalarını izledim. Yangının yeniden alevlenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yine de teyakkuz durumundayız. Yeniden ormanlaştırma çalışmalarını 10-15 gün içinde başlayacak. Ekim, kasım aylarında fidan dikimine başlanacak. Bir fidan kampanyasını başlatarak hiçbir nokta kalmayacak şekilde bölgenin yeniden orman haline dönüşmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Söz konusu iddialar da olabildiğince gündemde tutulmalı. Bu, sahiplenme yaratır. Toplumsal duyarlılığımız olmayacak olanı ret ederken olması gerekeni yapmamızı gerektirir. Bir fidan kampanyasına herkesine destek vermek gerekiyor” dedi.  


 
TERÖRLE MÜCADELE SİYASET ÖTESİ
 
Tırmanışa geçen terör olaylarının oyları nasıl etkileyeceği yönünde değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, “Terör olayını ‘oy oranımızı artıracak’ diye bakarsak millete haksızlık yaparız. Bugün polisimizin kanı yerdeyken ‘bizim oyumuz düşer mi, artar mı’ diye bakamayız. Bu sorunu çözmekle ilgili üzerimize düşeni yaparız. Bunu sandıkla bağlantılı düşünmek, bu ülkeyi seven hiçbir siyasinin ölçüsü olmamalı. Biz mücadeleyi son güne kadar veririz. Bedeli ne olursa olsun AK Parti, ‘keşke terörle mücadele etmeseydim’ demez” ifadelerini kullandı.
 
PAÇAVRA DALGALANMAYACAK
 
Seçim hükümetinin birinci önceliğinin terör olacağını kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Haince pusular geliyor. Bunun insanlıkla, bunun herhangi bir mücadele ile bir alakası yok. Bizim terörle olan mücadelemiz siyasetin ötesinde. Terör olayları için alçaklık bile diyemiyorum… Alçaklık insani değerleri olanı eleştirmek için söylenir. ‘İki tarafta elini silahtan çeksin’ deniyor. İki taraf dediğiniz kim? Biri ülkeyi korumakla huzuru sağlamakla görevli olan Türk Silahlı Kuvvetleridir. Burada niyetin Kürt kökenli vatandaşların hak ve hukukunu korumak olmadığını görmek lazım. Bayrağımız nasıl Bursa’da Edirne’de dalgalanıyorsa. Van’da Hakkari’de de öyle dalgalanmaya devam edecek. Bu millet asla bir başka paçavranın orada dalgalanmasına müsaade etmedi etmeyecek.”
 
MİLLİ İRADE MERKEZLİ SİSTEM
 
Koalisyon görüşmelerinde MHP ve CHP’nin tavrını eleştiren Müezzinoğlu, Başkanlık sistemi ile ilgili sözlerine de açıklık getirdi. Müezzioğlu, “Sistemi milli irade merkezli kursaydık bugün bu sıkıntılar yaşanmazdı. Çalışamayan bir meclis olmazdı. Milletvekilleri iki buçuk aydır ne yaptı? Bu sistemin millete hizmet ettiğini kim söyleyebilir? Doların artması sadece doları olanı ilgilendirmez. Türkiye’nin milli irade merkezli bir sistem kurması gerekiyor. Sayın Bahçeli de Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı ‘Anayasal sınırlar içine çekilmeli’ diyor. Peki her ikisi de Anayasa’nın neresinde duruyor? Biz kapalıyız. Siyaseti kimle yapacaklar? Sayın Türkeş hain ilan ediliyor. Milletvekiline yüklenen sorumluluğu yerine getiriyor” diye konuştu.
 
ÜLKE KAZANSIN
 
Erken seçime yönelik öngörülerde bulunan Müezzinoğlu, “Bir Kasım’da düşünün ki benzer tablo çıktı. Ne olacak? Burada bize, millet için siyaset yapanlara düşen, sandığın milletin yarınına hizmet etmesi. Tek bir dileğim var; seçimler ülkeme artı getirsin. Yeter ki milli irade kazansın. 12 Eylül’de kongreye gidiyoruz. Yer yer revizyonlar olur, yer yer hiç olmaz. İsimlerin olduğu her liste tartışılır. Beş ay önceki değerlendirmelerimizi yok saymak da çok reel değil. Bursa ise her zaman Türkiye ortalamasından 3 puan fazla oldu. Bu seçimde de aynısı oldu. Ya listelerimizde sorun yoktu ya da tüm ülke genelinde sorun vardı” dedi.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.