Hava Durumu

Muharrem İnce'den Hakkari'de Demirtaş açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş'la yaptığı görüşmeyi anlatarak, "Bana, 'Muharrem Hoca, bu böyle olmuyor. Her aday birer hafta sırayla hapis yatsın. Hepsini ben yatmayayım' esprisini yaptı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muharrem İnce'den Hakkari'de Demirtaş açıklaması

Hakkari'de düzenlenecek mitinge katılmak üzere bugün özel uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na gelen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi, HDP eski Milletvekili Esat Canan, CHP Hakkari İl Başkanlığı heyeti, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçe yönetimi ile vatandaşlar karşıladı.

Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, rakiplerinden Hakkari'ye selam getirdiğini belirterek,"Toplumu ayrıştırmaya, bölmeye çalışmıyoruz. Tam tersine amacımız, ülkemize huzur gelmesi ve hep beraber yaşamak istiyoruz. Dün Edirne'de miting yaptık. Bugün Hakkari'deyiz, yarın Rize'deyiz, yarın akşam ise Antalya'dayız. Türkiye'yi düşünün, dört köşesini; Edirne, Hakkari, Rize ve Antalya, dört bir köşeyi de kucaklamak istiyoruz. Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret ettim başarılar diledim. Meral Akşener'i de ziyaret ettim ve ona da başarılar diledim. Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettim başarılar diledim. O da bana başarılar diledi. Hatta espri yaptı. Bana, 'Muharrem Hoca, bu böyle olmuyor' dedi. Ben de nasıl olsun dedim. 'Başkanım, her aday birer hafta sırayla hapis yatsın. Hepsini ben yatmayayım. Adaylar birer hafta nöbetleşe hapis yatsın' dedi. Konuştuk, sohbet ettik" dedi.

"Bütün rakiplerimin selamı var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ettiğini hatırlatan İnce, "Daha sonra Erdoğan'a gittim ve başarılar diledim. Perinçek imzayı doldurdu, o da artık aday, ona da en kısa zamanda uğrayacağım. Ona da başarılar dileyeceğim. Bizim derdimiz Türkiye'yi normalleştirmek, huzur istiyoruz biz bu kadar. Bütün rakiplerimin selamı var, hepsinin selamını getirdim" şeklinde konuştu.

İnce'yi karşılamaya gelen HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan ise "Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Edirne'de yatan HDP eski Genel Başkanı Demirtaş'ı ziyaret ettiği için Hakkari adına kendisine teşekkür ediyorum, kendisine başarılar diliyorum" dedi.

İnce ve beraberindeki partililer, daha sonra Hakkari'ye geçti.

HAKKARİ MİTİNGİ

Muharrem İnce Hakkari'de yaptığı mitingde ise şunları söyledi:

Benim projem, bizim projemiz hafriyat değil. Bizim projemiz huzur, huzur projesi. Beraber yaşama projesi, kardeşlik projesi. Benim projem, bizim projemiz köprü yol, bunlar kolay iş. En kolay iş. Birinci köprüyü Demirel yaptı, ikinci köprüyü Özal yaptı, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Yok yuh yok... Dördüncü köprüyü de İnce yapar. Köprü yapmak kolay iş, huzuru bulmak zor iş. Türkiye'nin barışa, kardeşliğe, demokrasiye özgürlüğe ihtiyacı var. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, hiç kimseyi elinin tersiyle itmeden herkesi severek...

"SAYIN PERİNÇEK'İ DE ZİYARET EDECEĞİM"

Sayın Temel Karamollaoğlu'na gittim, dedim ki sayın adayımız başarılar diliyorum. Oradan sayın Akşener'e gittim, başarılar diliyorum dedim. Oradan dün hapishanede sayın Demirtaş'a gittim. Dedim ki, Selahattin başkan sana da başarılar diliyorum dedim. Sonra akşam sayın Erdoğan'a gittim. Emeklilik günleri gelmiş birini yuhalamayın, güzel gönderin. Sayın Erdoğan'a da başarılar diledim. Dedim ki, yarın Hakkari'ye gideceğim, bütün rakiplerim hepsi, sayın Perinçek'i de ziyaret edeceğim. Ben 81 milyon ile barışmak istiyorum. Bütün adaylar Hakkarililere bizden de selam söyle dediler, onların selamlarını iletiyorum.

Ne yapmamız lazım? Beni çok iyi dinlemenizi istiyorum. Bugün fark ettim ki, bu doğu insanının, bizim bölgelere göre bir farklı özelliği var. Mesela taziyeleri çok önemsiyorsunuz siz. Bir şeyi daha fark ettim. Yolda gelirken ben el salladığımda karşılık vermeyen hiç kimse olmadı. Herkes el salladı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME: BANA SORDUĞU BİR SORUYU AÇIKLAMAM LAZIM

Sayın Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı ile akşam konuşurken aramızda geçen konuşmaları, memleketin sorunlarını konuştuk ama ne ben basına yansıttım, ne de o yansıttı. Ama bana sorduğu bir soruyu açıklamam lazım. Bana kinayeli bir şekilde dedi ki, "Yarın Hakkari'ye gittiğinde orada Türk bayrağı olacak mı" dedi. Ben de dedim ki, "tabi olacak" Kameralar göstersin de Sayın Erdoğan da görsün biraz.

"BEN HEPİNİZİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

Olayları doğru tespit edelim. Tek olan şeyler, bir grubun olamaz. Tek olan şeyler hepimizin olur, 81 milyonun olur. Bayrak tektir, onun için Türkün Kürdün Alevinin Şafinin Sünni'nin hepsinindir. Cumhurbaşkanı tektir, CHP'nin cumhurbaşkanı olmaz, HDP'nin cumhurbaşkanı olmaz 81 milyonun cumhurbaşkanı olur. Onun için benim adaylığım açıklandığında, altı oku çıkarttım, Türk bayrağı taktım buraya. Ben hepinizin cumhurbaşkanı olacağım.

"ASIL KÜRT SORUNU BİR AHLAK SORUNUDUR"

Bir sorunumuz var, sorunumuz ne? Kürt sorunu. Peki Kürt sorunu nedir? Bir siyasal sorundur, iki ekonomik sorundur, kültürel sorundur, eksik demokrasi sorunudur. Say da say. Ama asıl Kürt sorunu bir şeydir, asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Neden biliyor musunuz? Politikacı Diyarbakır'a gelir Hakkari'ye gelir, gelir burada güzel laflar eder. Kürtlerin hoşuna gidecek güzel güzel laflar eder. Sonra geçer bir başka yere, unutur bambaşka bir adam olmuş. Ben size söz veriyorum, burada yapacağım konuşmayı Rize'de yapamazsam bu siyaseti yapmam ben. Ne Edirnelilere yalan söyleyeceğim ne size yalan söyleyeceğim. Ne ben sizi kandıracağım ne de FETÖ beni kandıracak. Yapamayacağımızı söyleyemeyeceğiz. Bazen siz kızacaksınız bana, bazen Kocaelilier Yalovalılar kızacak, bazen Edirneliler bazen Diyarbakırlılar kızacak. Biz doğruyu bulacağız. 81 milyon kendisine şu soruyu soracak, kardeşim biz beraber mi yaşayacağız, ayrı ayrı mı yaşayacağız? Bu soruyu sorduktan sonra gerisi gelecek zaten.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.