Hava Durumu

Muharrem İnce'nin apoletlerini sökeceğim dediği paşanın görevden alınma sebebi belli oldu!

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in gelen emre uymadığı gerekçesiyle görevden alındığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2018 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muharrem İnce'nin apoletlerini sökeceğim dediği paşanın görevden alınma sebebi belli oldu!

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" diyerek gündeme getirdiği 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı. Temel'in gelen emre rağmen Yıl Sonu Faaliyet Toplantısı'na katılmadığı ve bu nedenle görevden alındığı iddia edildi.

İKİ DAVETE KATILMADI

NTV'de yer alan habere göre, Temel Paşa nezdinde bir süredir devam eden bazı sıkıntılar yıl sonu toplantısında ortaya çıktı. Gelen emre ve davete rağmen Temel, 2017-2018 Yıl Sonu Faaliyet Toplantısı'na katılmadı. Yine aynı tarihte Temel, başarılı birliklerin ve komutanları ödüllendirildiği törende, bazı birliklerin ödüllendirilmemesine tepki göstererek törene katılmadı. Yaşanan bu gelişmelerin Temel'in görevden alınmasına yol açtığı iddia edildi.

ERDOĞAN İMZAYI ATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararına göre; Malatya'da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

APOLET TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingine katılan ve alkışlayan Temel'i sert bir dille eleştirerek "O generalin apoletlerini sökeceğim" demişti. Erdoğan ise bu açıklamaya, "Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce'ye apolet sökecek fırsatı vermez" yanıtını vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.