Hava Durumu

Muharrem İnce'ye seçim şoku

CHP TBMM Grubunun bu sabah saat 10.00’da başlayan Grup Başkanvekilliği seçimlerinde ilk turda Sinop Milletvekili Engin Altay sürprizi yaşandı. İkinci tur sonunda ise Altay ile Akif Hamzaçebi grup başkanvekili olarak seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muharrem İnce'ye seçim şoku

Hiç bir aday ilk turda seçilmek için gerekli olan 68 oy barajını aşamazken, Altay 59 oyla en yüksek oy alan isim oldu.

Seçime mevcut grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile Sinop Milletvekili Engin Altay, Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Konya Milletvekili Atila Kart “en güçlü adaylar” olarak girdi. Yaklaşık bir saat süren ilk tur oylamanın sonucunda Altay 59 oy alırken, sırasıyla Akif Hamzaçebi 57, Emine Ülker Tarhan 47, Özgür Özel 46 oy aldı. CHP üç grup başkanvekilinden biri olan Muharrem İnce’nin ise 39 oyda kalması dikkat çekti. İnce’yi 37 oyla Hurşit Güneş izledi.

İkinci turda ise  Engin Altay 70, Akif Hamzaçebi de 68 oy alarak CHP'nin grupbaşkanvekilleri oldu. CHP'de üçüncü grup başkanvekiliği için üçüncü tur oylamaya geçildi.

TBMM BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİ DE YAPILIYOR

Grup başkanvekili seçimlerinin yanı sıra TBMM Başkanvekilli seçimleri de yapıldı. CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu 39 oyla en fazla oy alan isim oldu. Kesimoğlu’nu CHP’nin mevcut TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu 32 oyla takip etti. İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise 30 oy aldı. Tunceli milletvekili Kamer Genç’in ise diğer üç adaya göre çok daha düşük oy aldığı öğrenildi. TBMM Başkanvekilli seçimlerinde ikinci tur oylamaya geçildi. Adayların kazanabilmesi için grup başkanvekilliği seçimlerde olduğu gibi en az “salt oy- 68 oy” alması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.