Hava Durumu

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Aralarında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta'nın da bulunduğu 4 kamu çalışanı "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 8 Ocak 2021'de hakim karşısına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme!

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamladı. Aralarında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta'nın da bulunduğu 4 kamu çalışanı hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN YARGILANACAKLAR

Hazırlanan iddianame, 5. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Cumhuriyet Başsavcı vekili Osman Göğebakan ve Savcı Süleyman Yalçın tarafından hazırlanan 89 sayfalık iddianamede helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu, dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 2 yıla kadar hapis istedi.

MAHKEME 8 OCAK'TA

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da meydana gelen ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ile helikopter pilotu Mustafa Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili haklarında dava açılan 4 kamu görevlisi, 8 Ocak 2021'de Kahramanmaraş 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

NOKTASAL YER TESPİTİ MÜMKÜNDÜ

İddianamede, helikopter düştükten 50 dakika sonra İsmail Güneş'in kaza ihbarında bulunduğu, helikopterin yerinin tespiti için başlatılan çalışmalarda noktasal yer tespitinin yapılamamasından dolayı helikopterin yerinin uzun süre tespit edilemediği belirtildi. Ancak helikopterdeki ELT cihazının sarsıntı etkisiyle içerisinde bulunan enerji kaynağı ve harici anten ile acil durum sinyallerini Cospas- Sarsat uydularına ulaştırmasıyla noktasal yer tespiti yapılmasının mümkün olduğu belirtildi.

GÖREVLİLERİN BİLMEDİĞİNİ GAZETECİNİN BİLMESİ BEKLENEMEZ

İddianame'de helikopterin düştüğü ilk anda yaralı kurtulan İsmail Güneş'in portatif anteni ELT cihazına monte etmesi halinde sinyalin uydulara ulaştırılabileceği, böylesine önemli ve hayati bilginin İsmail Güneş'le konuşan 112 acil komuta kontrol merkezi ile 155 emniyet haber merkezi görevliler tarafınca da bilinmediği de belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.