Hava Durumu

Müjdat Gezen'den Fatih Portakal'a destek

Metin Akpınar'la birlikte hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen, sunduğu ana haber programına ceza kesilen Fatih Portakal'a "AK Parti'ye teslim olmayan gazeteci." diyerek sahip çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müjdat Gezen'den Fatih Portakal'a destek

Halk TV'de sarf ettiği sözler nedeniyle sanatçı Metin Akpınar'la birlikte hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen, RTÜK tarafından programına ceza verilen gazeteci ve Fatih Portakal'ı "En muhalif olan gazetecilerden bir tanesi. Teslim olmadı" diyerek savundu.

Müjdat Gezen, hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili olarak BirGün'den Can Uğur'a konuştu.

"SEÇİM MALZEMESİ GEREKİYOR İKTİDARA"

Gezen, iktidar kanadından kendilerine yöneltilen eleştirilerin hatırlatılması üzerine "Çok basit seçimlere gidilirken seçim malzemesi gerekiyor iktidara. Bakın burası çok önemli. Bunları alt alta yazalım" dedi.

'AK PARTİ'YE TESLİM OLMUYOR'

"Fatih Portakal en muhalif olan gazetecilerden bir tanesi, FOX TV AK Parti'nin havuz sistemine dahil olmayan kanallardan, Halk TV yine AK Parti'ye teslim olmayan bir kanal ve halkın bilgilenmesi adına kamu yararına yayınlar yapıyor, Arena en çok izlenen programlardan" ifadesini kullanan Gezen, şöyle devam etti:

"Yine Sözcü en çok okunan gazetelerden bir tanesi. Bunların hedefe konması tesadüf değil. Bizim sözlerimiz de bu anlamda seçimler yaklaşırken iktidarı rahatsız etti. Bu kişi ve kurumların hepsine dava ya da soruşturma açılıyor. Bu tesadüf olabilir mi! Mart'a kadar sürecek bence bunlar."

DEMOKRASİ VURGUSU

Gezen, Uğur'un "İktidarın uygulamaları eleştirilemez mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"O demokrasi olan ülkelerde sorulacak bir soru. Cumhurbaşkanı'nın emir verip de savcıların hemen harekete geçtiği bir ülkede demokrasiden bahsedilebilir mi? Eleştiri hakkından bahsedilebilir mi? Asgari düzeyde demokrasinin olması dahi bu yaşadıklarımızı imkansız kılardı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.