Hava Durumu

Müritler ortalığı ayağa kaldırdı! Şeyhin mezarını...

Kocaeli'nde kendini 'şeyh' olarak tanıtan ve geçen yıl kasım ayında ölen Yakup Haşimi'nin mezarlık yerine bir konutun bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı. Şikayet üzerine mezarlık müdürlüğü yetkilileri Haşimi'nin cenazesini bahçeden çıkarıp mezarlığa defnetmek istedi. Sözde şeyhin müritleri olay çıkarınca polis müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müritler ortalığı ayağa kaldırdı! Şeyhin mezarını...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği adı altında faaliyet gösteren ve kendini şeyh olarak tanıtan Yusuf Haşimi geçen yıl 6 Kasım'da hayatını kaybetti. Haşimi'nin cenazesi, türbe yapılacağı gerekçesiyle dergah adı verilen yapının karşısında bulunan konut alanına defnedildi. Şikayet üzerine olay adli makamlara taşındı. Savcılık tarafından cenazenin bulunduğu alandan çıkarılıp mezarlığa defnedilmesine karar verildi.

MÜRİTLERİ CENAZENİN TAŞINMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Kararın ardından polis ve cenaze hizmetleri ekipleri, akşam saatlerinde mezarın bulunduğu alana gelerek cenazeyi çıkarmak istedi. Mezarın açılıp, cenazenin taşınmasına tepki gösteren müritleri ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri mahalleye giren cadde ve sokaklarda yolu keserek görevliler dışında kimsenin geçişine izin vermedi.

KENTE GİRİŞLERDE ÖNLEM ALINDI

Cenazenin çıkarılması için çalışmalar başlarken, çevre illerden müritlerin Kartepe'ye gelme ihtimaline karşı kent girişinde güvenlik güçleri tarafından tedbir alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EŞLİĞİNDE MEZARLIĞA GÖTÜRÜLDÜ

Polis ve mezarlıklar müdürlüğü ekipleri tarafından Yakup Haşimi'nin mezarı açıldı. Cenaze defnedilmek üzere Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı'na götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.