Hava Durumu

Mustafa Balbay kararına Gül ve Arınç'tan flaş yorum

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Yardımcısı Arınç , Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkında verdiği kararı yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Balbay kararına Gül ve Arınç'tan flaş yorum

Kilis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, AYM'nin Balbay ve Haberal için verdiği karara ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: 'Bu önemli bir karar. Ayrıca dünkü karar tabii siyasi dünya görüşü bir sürü subjektif kararın karıştığı, herkesin farklı farklı baktığı bir olaydır. Böyle bir dosyada AYM'nin oybirliğiyle karar vermesini çok daha önemli görüyorum. Türkiye'de hukukun üstünlüğünün geçerliliği açısından önemli görüyorum. Bunu güvence olarak da görüyorum açıkçası. toplumda farklı siyasi, ideolojik bakışlar olabilir ama bir mahkemenin önüne geldiğinde eğer hakimler oybirliğiyle böyle karar vermişlerse bunu çok daha anlamlı buluyorum. Bu kararla evrensel hukukun geçerliliği bir kez daha AYM tarafından gösterilmiş oldu. Bunun Türkiye dışında da çok dikkatli izleneceği kanaatindeyim. Benim genel tutukluluk sürelerinin uzunluğu ile ilgili daha önceki açıklamalarımı da biliyorsunuz'

ARINÇ'IN YORUMU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'da konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı herkes can kulağıyla dinlemek ve eğer dosya buna müsaitse bir an evvel bu kararın gereğini yerine getirmek mecburiyetindedir. İsimleri kim olursa olsun hangi davadan yargılanıyor olursa olsunlar, 3, 4, 5 yıl bir tutuklama süresi olarak fevkalede uzundur ve Anayasaya aykırı olduğu düşünülmüştür"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.