Hava Durumu

Mustafa Bozbey'den demokrasi çıkışı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği üye katılım toplantısında, "Kendini insanların üstünde gören bir siyaset anlayışına itirazımız var" diyerek demokrasi vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2013 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2013 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Bozbey'den demokrasi çıkışı

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, BESOB Düğün Salonu'nda üye katılım töreni düzenledi. CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği  katılım törenine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra çok sayıda partili ve davetli katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törende yağtığı konuşmada  "Demokrasi her bireyin sigortasıdır, bu yüzden gereklidir. Ne devlet,  ne de ekonomi, insanları "belli bir amaca yarayan bir araç" haline getirmelidir. Kendini insanların üstünde gören bir siyaset anlayışına itirazımız var. İnsanın kendinden sorumlu olması" ilkesinin hakkını veren ve siyasetin sınırlarını buna göre belirleyen tek siyasal düzen, "demokrasi"dir. Geleceğimiz yeni olanaklara da, yeni tehlikelere de açıktır. Bu nedenle ilerlemeye ve sosyal adalete ancak demokratik mücadele ve demokrasi anlayışı ile yürünebilir" dedi.

Yerel yöneticilerin de kentte yaşayanların hayatlarını şekillendirdiğini söyleyen Bozbey,  "Sosyal devletin en önemli unsurlarından biri güçlü yerel yönetimlerdir. Kamu hizmetlerinden sorumlu olan ve insanların güncel hayatlarını şekillendiren yerel yönetimlerdir. Tüm çocuklara erken yaştan itibaren sahip çıkılıp çıkılmadığı, farklı kültürlerden insanların birlikte yaşayıp yaşayamadıkları, geçlerin boş zamanlarını anlamlı bir biçimde kullanıp kullanmadıkları, yaşlı, engelli ve dezavantajlı bireylere sosyal yaşama katılma fırsatı sunulup sunulmadığı, insanların kendilerini kamu alanlarında güven içinde hissedip hissetmedikleri yerel yönetimlerin hizmetiyle belli olur. Bu yüzden yerel yönetimler güçlendirilmeli, daha da önemsenmelidir. Yöneticisi olduğum Nilüfer Belediyesi'nin temel hedefleri, prensip ve ilkeleri de bu anlayıştan hareket etmektedir. Nilüfer Belediyesi olarak kaliteyi artırıyoruz, örgütlenmeyi genişletiyoruz. Biliyoruz ki; kentlerin geleceği toplumun geleceğini belirlemektedir. Kökenleri, sosyal konumları ve yaşam perspektifleri farklı insanların bir arada olabilmesini şekillendirmek ve düzenlemek sosyal kent siyasetçisinin temel görevidir. Hedefimiz, tüm sakinlerini toplumsal, ekonomik ve kültürel yaşama katkıda bulunmaya davet eden, dayanışmacı bir kent oluşturmaktır. Hedefimiz daha iyi bir insanlık, daha güzel bir dünya düzenidir" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkın partisi olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olanların partisi değildir. Bu Parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun babasının malı değildir. Bu Parti Muharrem İnce'nin babasının malı değildir. Bu Parti il başkanının, ilçe başkanının partisi değildir. Bu Parti Atatürk'ün bize emanetidir. Bu Cumhuriyeti kuran partidir. Kim nerede siyaset yapmış olursa olsun herkese yer vardır bu Parti'de" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.