Hava Durumu

Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu

Çocuklara bu kadar anlamlı, bu kadar şanslı olduklarını hissettirecek bir bayram hediye eden Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu

Her çocuk gibi oyunlar oynadı, eğlendi, zaman zaman belki yaramazlık bile yaptı... Kargaları kovalamayı çok sevdiğini bildiğimiz Atamız bakalım küçüklüğünde neler yapmış?

Yarışta İkinci Olmuş

Mustafa Kemal Atatürk, Şemsi Paşa medresesinde eğitim gördüğü zamanlar beden eğitimi dersini çok severmiş. Günlerden bir gün beden eğitim dersinde koşu yarışması düzenlenmiş. İki tur sürecek yarışa önde başlayan Atatürk, ilk turu önde tamamlamış ve ikinci tura başlamış. Tam hızla koşarken yolun kenarında bir kuş yavrusu görmüş. Onun tehlikede olduğunu düşünüp, yarışı bırakmış ve onu eline alıp yürümeye başlamış. Bu sırada arkasından gelen öğrenci birinci olmuş. Birinci olan öğrenci Mustafa'nın neden birinci olamadığını öğretmenine anlatmış. Bunu duyan öğretmeni Atatürk'e birinciliği vermiş.

Mustafa Kemal Adı Nereden Geliyor?

Atatürk, ortaokulda Mustafa adıyla çağrılırmış. Matematik dersi de en sevdiği dersmiş. Matematik Hocası'nın adı da Mustafa'ymış. Biri Mustafa dediğinde ikisi de bakarmış. Bir gün Mustafa öğretmen Atatürk'ü yanına çağırmış: "Senin adın da Mustafa benim adım da Mustafa. Bundan sonra senin adın Mustafa Kemal olsun." demiş. O günden sonra herkes ona Mustafa Kemal diye seslenmeye başlamış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.