Hava Durumu

Mustafa Sarıgül'den Renault ve Tofaş işçilerine ziyaret

Bursa'da eylem yapan Oyak Renault ve Tofaş işçilerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül, "Burada haksız rekabet var. Bunun giderilmesi lazım. Asla işçiler üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Gerekirse iktidar ve muhalefet partilerinden birer temsilci alınmalı. Sendika ve işçi arkadaşlarımızla biraraya gelip bu sıkıntı çözülmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Mustafa Sarıgül'den Renault ve Tofaş işçilerine ziyaret
CHP İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül, Oyak Renault ve Tofaş’ta eylem yapan işçilerle bir araya geldi. Burada işçilerin sıkıntılarını dinleyen Sarıgül, konunun çözüme kavuşması için elinden geleni yapacağını söyledi. 

Barışın sağlanması gerektiğini ifade eden Sarıgül, “Alın teri ve emeğin hak ettiği deri bulması gerekiyor. Üretim arttırılmalı, sanayi gelişmeli, ama alın teri de buradan hak ettiği payı almalıdır. İşçi arkadaşlarımızın talebi var. Çünkü burada ikili olay var. Bazı iş noktalarında işçilerden birisi az, diğeri çok maaş alıyor. Burada haksız rekabet var. Bunun giderilmesi lazım” diye konuştu.

Sendikanın her kesimi eşit noktaya getirmesi gerektiğini anlatan Sarıgül, “Böylesine haksız rekabet doğru değildir. Renault ve Tofaş’ta çalışan işçi arkadaşlarımız zor koşullarda olmasından mutlu değiller. Aileleri de değil. Burada bütün siyasi partilileri göreve çağırıyorum. Asla ve asla işçilerimiz üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Gerekirse iktidar ve muhalefet partilerinden birer temsilci alınmalı, sendika ve işçi arkadaşlarımızla bir araya gelmelidir. Bu sıkıntı çözülmesi lazım. Sendikayla olan bir güvensizlik var. Arkadaşlarımız arasından oluşacak komite, iş veren, sendika ve partilerle görüşerek bu konu çözülmelidir. Ben vicdanı kanaatim üzerine böyle hassas konuyu kamuoyuna anlatmak için buradayım. Siyasi hesapla burada değilim. Ben işçi arkadaşlarımın üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Bütün siyasi partilileri buradan göreve çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıgül, içeride bulunan işçilerin de yanına gitti. Bir süre onlarla sohbet eden Sarıgül daha sonra ayrıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.