Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da yerel değerler hayat buluyor

Mustafakemalpaşa'nın 131 mahallesi ile Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerel değerlere sahip çıkarak vizyon projelere imza attıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafakemalpaşa'da yerel değerler hayat buluyor

HABER I Burcu SEKMEN I

'EN ÇEVRECİ OSB BİZDE'

AS TV'de yayınlanan ve 'Sönmez Medya Buluşmaları' programının bu haftaki konuğu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan oldu. Kurtulan, ilçe gündemi ve yaklaşan 24 Haziran seçimlerini yorumladı.
131 mahallesi ile Bursa'nın en büyük ilçelerinin başında gelen Mustafakemalpaşa'nın başlıca geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu açıklayan Sadi Kurtulan, ilçedeki organize sanayi bölgesinin ciddi bir yatırım odağı olduğuna dikkat çekerek, "Süt ve süt ürünleri sanayisinin gelişmekte olduğunu görüyoruz. Bu konuda bizim organize sanayi bölgemiz Bursa'nın çevreye en duyarlı sanayi bölgesi olmanın gururunu yaşıyor. Hemen bunun yanı sıra mermer organize sanayimiz de müteşebbis heyetiyle ekonomiye katkılarını devam ettiriyor. Özellikle 61 parselin olduğu OSB'mizde yüzde 60'ın üzerinde doluluk var. Bini aşkın hemşerimiz orada çalışıyor" dedi.

GÜNLÜK 80 TON EVSEL ATIK

Tüm yerel yönetimlerin öncelikli sorununun altyapı olması gerektiğini savunan Başkan Kurtulan, "Altyapı; görünmez, oy getirmez ve fark edilmez bir durumdur fakat göreve geldiğimden beri içimi kanatan en büyük sorun altyapı. Özellikle arıtma tesisleri, su ihtiyacının karşılanacağı sistemler konusunda çok önemli eksiklerimizin olduğunu tespit ettik. Kayıp, kaçak oranının yüksek olması bizi bu konuda endişelendirdi.
Altyapı alanında ilk girişimimiz vahşi depolanan çöp ve evsel atıkların düzenli depolanarak ekonomiye kazandırılması oldu. Bu bağlamda çıkarılan Bütünşehir Yasası'nın ilçemize kazandırdığı en büyük hizmet altyapıdır. Her gün 80 ton evsel atığı aktarma istasyonlarımıza kadar getiriyoruz. Oradan da Büyükşehir Belediyemiz teslim alarak Bursa'daki düzenli depolama alanlarına getiriyor" diye açıkladı.

SUUÇTU, 12 AY ZİYARETÇİ ALIYOR

İlçedeki doğa turizminin simgesi haline gelen Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nın yapılan iyileştirmelerle ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, "İlçemize 18 kilometre uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi'ni 12 ay boyunca ziyarete açık konuma getirdik. 75 metrekarelik kır lokantası, 25 metrekarelik büfe, seyir terası, köprü, ahşap oturma bankları, çöp kovaları, prefabrik engelli lavabosu, yürüyüş yolları ve merdivenlere de peyzaj çalışması yaptık" diye konuştu.

KİRMASTİ'DE GERİ SAYIM

Kirmasti Çayı'nın ıslahı ve bölgeye kazandırılması noktasında ciddi yol katettiklerini kaydeden Kurtulan, "Bizim bütün ovamızın sulandığı kaynak Kirmasti ve bu kaynağın iyi yönlendirilmesi gerekiyor. 1980'de bir çalışma yapılmış ve su oradan Uluabat'a kadar akıyor. Biz buraya ne yapabiliriz diye düşündük. 2 yıl burası için projeler hazırladık. Eskiden Salih Dörtbudak'ın yaptırdığı bir bina vardı ve biz o binayı yıkarak o tepeye çok güzel bir restoran yaptık. İhalesini gerçekleştirdik önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi yer teslimini yapacaktır" diye özetledi.

KOOPERATİFLEŞME HIZLANACAK

Milli ekonominin temelinin ziraat olduğuna vurgu yapan Sadi Kurtulan, "Merkezi hükümetimizin yatırımlarının yanı sıra bizler de bölgemizde koopera-tifleşmeyi hızlandıracak adımlar atıyoruz. Ürün toplama merkezleri, süt toplama merkezleri konusunda Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışıyoruz. Bizim için bir diğer mühim nokta bölgemizin yerel değerlerini muhafaza etmek. Örneğin; Karaoğlan'a gelen biri fasulye ister, manda kaymağı ister. Bu değerlerin ayakta tutulacağı birçok projenin içinde yer alıyoruz" diye kaydetti.

2018'İN SONUNDA BÜYÜK AÇILIŞ

Mustafakemalpaşa'nın en büyük eksiğinin sosyal yaşam alanlarının yetersizliği olduğunu ifade eden Kurtulan, ilçede 90'lı yıllarda başlayan gençlik merkezinin 2009 yılına kadar gündemde olduğunu fakat bir türlü sonuca varamadığını belirtti. Başkan Kurtulan, "9 yıllık görevimdeki en büyük projelerden biri bu oldu. Bu projenin ilçeye kazandırılması için 7 yıldır gayretli çalışmalar verildi. 2016 yılının Ağustos ayında yapım için düğmeye basıldı. 37 dönümlük alanda inşa edilen 30 milyon liralık vizyon projemizi bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz" diye duyurdu.

CUMHUR İTTİFAKI'NI DEĞERLENDİRDİ

24 Haziran seçimleri öncesi Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde milletvekilli aday adaylığı için yapılan istifaları değerlendiren Sadi Kurtulan, "Bu ülkede yönetime aday olmak yürek ister. Mustafakemalpaşa'da adayların olduğunu görmek bizi çok sevindiriyor. Artık toplumun her kesiminden aday olan çok fazla arkadaşımız var, hepsine başarılar diliyorum. Şimdi şöyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Cumhur İttifakı'nın altyapısı 1 yıl önce tüm vatandaşın gözünün önünde yapıldı ve tabanların birbirine yakın olduğu seçmen kitleleri bir araya geldi. Belirli noktalarda geçmişin değerlendirmesi yapıldı. Türkiye'de istikrarın, istikbalin ve istiklalin mücadelesi yapılıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.