Hava Durumu

Mutlu Topçu istifa etti

Son iki haftalık periyotta dibe vurduklarını ifade eden Mutlu Topçu, "Futbolcuların bir an önce kendilerine gelmesi lazım. Acı veriyor böyle gitmek ama hocanın gitmesinden başka bir çare yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mutlu Topçu istifa etti

Bursaspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Süper Lig'in 29. haftasında aldıkları 5-0'lık Galatasaray yenilgisi sonrası istifa etti. Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası hafta içinde yaptıkları antrenmanlarda bir reaksiyon verme adına iyi bir hazırlık yaptıklarını ancak Sarı-kırmızılılar karşısında futbol adına hiçbir şey yapamadıklarını belirten genç çalıştırıcı, "Son 2 haftalık periyot bizi dibe vurdurdu. 5 sene antrenörlük hayatımda burada şampiyonluk yaşadım, Şampiyonlar Ligi'ne gittim. Ama son 3 ayda yaşadıklarım kabus oldu. Beni derinden yaraladı. Bu takımın teknik direktörü olarak ben sorumluluğu üzerime alıyorum ve görevi bırakıyorum" dedi.

GİTMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK

Futbolcuların bir an önce kendilerine gelmesi gerektiğine vurgu yapan Mutlu Topçu, "Bazen taraftarı da dinlemek lazım. Futbolculara çıkın mücadele edin, maç bittiğinde kafanızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyun dedim ama maalesef olmadı. Bu noktaya gelmek bir anda olmuyor. Çok şeyler yaşadı takım. Otobüs olayı sendromunu bir türlü üstümüzden atamadık. Son 2 haftalık maçı ben kabul edemiyorum. Ben sorumluluğu kabul ediyorum ve görevi bırakıyorum. Gelecek hocaya herkesin yardımcı olması gerekiyor. Çünkü her şey hocada bitmiyor. Ben kendi adıma gerekli dersi çıkardım. Umarım bundan sonra her şey daha iyi olur. Keşke bırakmasam, acı veriyor böyle gitmek ama hocanın gitmesinden başka bir çare yok" dedi.

VAKIFKÖY'DEKİ "NİJERYALILARI" ELEŞTİRDİ

Bursaspor altyapısında Nijeryalı futbolcuların yer almasını eleştiren Mutlu Topçu, "Bir şeyler üretmek için Nijeryalılara değil Türk insanına ihtiyaç var. Altyapıdan oynatacak oyuncu bulamıyorum. Sonunda bunları da konuşmak zorunda kaldık" dedi.

YERİNE KİM GELECEK?

Bursaspor Mutlu Topçu'nun yerine göreve kimin geleceği konusunda bugün karar verecek. Yönetimde Adnan Örnek ve İsmail Ertekin isimleri üzerinde duruluyor. Yönetim sezon sonuna kadar bu iki teknik adamdan birini takımın başına getirecek. Yeşil-beyazlıların yeni sezonda teknik direktörü ise büyük bir sürpriz olmazsa Hamza Hamzaoğlu'ndan sonra anlaşma sağlanamayan Robert Prosinecki olacak.

SADECE İKİ GALİBİYET

Mutlu Topçu Bursaspor'da 10 maçta görev aldı. Topçu yönetiminde Bursaspor sadece 2 galibiyet elde edebildi. 2 beraberlik alan Topçu yönetimindeki Bursaspor sahadan 6 kez yenik ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.