Hava Durumu

Nagehan Alçı'dan çağrı: Kapalı mekanlara aşı zorunluluğu getirin

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, "Sağlık Bakanlığına buradan sesleniyorum: Aşıyı teşvik etmek istiyorsanız kapalı mekanlara aşı zorunluluğu getirin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2021 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nagehan Alçı'dan çağrı: Kapalı mekanlara aşı zorunluluğu getirin

Alçı, HaberTürk'te bugün yayınlanan yazısında Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

"Türkiye bir tek aşı konusunda özgürlükçü demokrat sanki. Tamam bu ülkenin liberal demokrasiye ihtiyacı var ama bu konuda değil!" diyen Alçı şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanlığına buradan sesleniyorum: Aşıyı teşvik etmek istiyorsanız kapalı mekanlara aşı zorunluluğu getirin. Aşılı olmayanlar restoranlara, otellere, müzelere, sinemalara giremesin.

Bakın yalnızca Almanya değil birçok Avrupa ülkesi aşıyı adını koymadan zorunlu hale getirdi, getiriyor. Önceki gün Fransız bir arkadaşımla Beyoğlu'nda bir restoranda oturuyordum. Etrafına bakınıp şöyle dedi: "Nagehan biliyor musun, bu ülkeyi çok seviyorum ama hiç anlamıyorum. Maske konusunda başta Avrupa'nın hiçbir yerinde rastlayamayacağımız bir sorumlulukla davrandınız. Fransa'da, Almanya'da bu kadar yaygın bir kabul görmedi maske. Ama sizin sağlık otoriteleri aşı konusunda neden bu kadar gevşek? Bu baştaki yaklaşımınıza bir tezat değil mi?" Öyle hakikaten. Bizde aşı olup olmamak paşa gönlümüze kalmış. Olmayana da her şey serbest!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.