Hava Durumu

NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri, darbe girişimini kınayarak Türkiye'ye desteğini yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NATO'dan Türkiye açıklaması
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbeg, darbe girişimini  kınadığını ve Türkiye'nin demokratik kurumlarına olan tam desteğini yinelediğini  belirterek, "Türkiye bu zor zamanda dayanışma içinde olduğum NATO ittifakının  değerli bir üyesidir" dedi. 

Stoltenbeg, FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmesinin ardından açıklama  yayımladı.

Türk halkı ve tüm siyasi partilerin demokrasi ve demokratik yollarla  seçilmiş hükümete gösterdiği güçlü desteği memnuniyetle karşıladığını belirten  Stoltenbeg, "Türk halkı büyük bir cesaret gösterdi" ifadesini kullandı.

Hayatını kaybeden masum insanların ailelerine baş sağlığı ve  yaralananlara acil şifa dileklerimi ileten Stoltenbeg, açıklamasında şu ifadelere  yer verdi:
"Bir kez daha Türkiye'deki darbe girişimini kınıyor ve Türkiye'nin  demokratik kurumlarına olan tam desteğimi yineliyorum.  Eşsiz bir değerler  topluluğunun bir parçası olarak Türkiye'nin, diğer üyeler gibi, demokrasi, onun  kurumları, anayasal düzen, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklere tam saygıyı  garanti altına alması esastır. Türkiye, bu zor zamanda dayanışma içinde olduğum  NATO ittifakının değerli bir üyesidir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.