Hava Durumu

"Navalni'nin sağlığına kavuşmasından memnuniyet duyarız"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya yönetiminin zehirlenen Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin sağlığına kavuşmasından memnun olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Navalni'nin sağlığına kavuşmasından memnuniyet duyarız"

Basın toplantısında gazetecilerin Navalni ile ilgili sorularını yanıtlayan Peskov, Rus muhalifin hayatını Omsklu doktorlara borçlu olduğunu söyledi. Peskov, "Eğer bir Rusya vatandaşı iyileşirse, sağlığına kavuşursa elbette herkes bundan memnuniyet duyar. Burada Omsklu doktorlar tarafından kurtarılan bir insan hayatı söz konusu. Berlinli doktorlar tarafından olumsuz sonuçlar ortadan kaldırılırsa ve sağlık durumu iyileştirilirse sadece memnun oluruz" dedi.

"Navalni, her Rusya vatandaşı gibi, ülkeyi terk etmekte ve geri dönmekte özgür"

Navalni'nin iyileştikten sonra Rusya'ya dönme planlarıyla ilgili bir soru karşısında Peskov, "Navalni, her Rusya vatandaşı gibi, ülkeyi terk etmekte ve geri dönmekte özgür" yanıtını verdi.

Peskov'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iyileşip ülkesine döndükten sonra Navalni ile görüşüp görüşmeyeceği de soruldu. Peskov, "Böyle bir görüşme için bir neden görmüyoruz, buna ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz. Bu nedenle, böyle bir görüşmenin olmayacağından eminim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.