Hava Durumu

Nazım Hikmet'in hayatı belgesel film oldu

Nazım Hikmet'in 120'nci doğum günü ve ölümünün 59'uncu yılı olan 2022 yılına çok özel bir belgesel film hazırlanıyor. Nâzım Hikmet'i, Şahin Sancak'ın canlandırdığı belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Nebil Özgentürk ve "Bir Yudum İnsan" film ekibi üstleniyor. "Nâzım 120 Yaşında" belgeselinin çekimleri geçtiğimiz hafta başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2021 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2021 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nazım Hikmet'in hayatı belgesel film oldu

40 kişilik Film ekibinin içerisinde Türkiye'nin en önemli profesyonel makyaj sanatçılarından Derya Ergün, görüntü yönetmeni Tufan Kılınç, sanat yönetmeni Devrim Ömer Ünal, kostüm tasarımcı Baran Uğurlu yer aldı. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Anı Odası'nda, Nâzım'ın aile eşyalarının arasında çekimler yapıldı. Beykoz Kundura'da Nâzım'ın cezaevi dönemi ve sonrasında Büyükada günleri canlandırma yöntemiyle portre belgesel film halinde çekilmeye devam etti. Nâzım'ın Moskova günleri ise önümüzdeki ay Moskova'da başlayacak canlandırmalarla hayat bulacak. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, daha önce Nebil Özgentürk ile vakfın 30. yılına özel "Büyük Ozan Nâzım aramızda..." belgeseline yer vermişti.

Ünlü isimler anlattı

Belgeselde Tarık Akan, İlhan Selçuk, Aziz Nesin, Yaşar Kemal, Aydın Aybay, Samiye Yaltırım gibi yitirdiğimiz isimlerin yanı sıra Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli, Zeynep Oral, Kıymet Coşkun, Genco Erkal, Altan Öymen, Fikri Sağlar, Moris Gabbay, Melih Aşık, Hıfzı Topuz, Atilla Coşkun, Turgay Fişekçi, Ali Galip Savaşır, Hayri İnönü, Günay Çapan ve Özcan Arca yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.