Hava Durumu

Nazım Hikmet Nilüfer'de şiirleri ile anıldı

Şair Nazım Hikmet, ölümünün 54'üncü yılında Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2017 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2017 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nazım Hikmet Nilüfer'de şiirleri ile anıldı

54 yıl önce yaşamını yitiren dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet Nilüfer'de şiirleri ile anıldı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılar büyük ustanın şiirlerini okudu. Nâzım Hikmet Çınarlığı'nda düzenlenmesi planlanan anma etkinliği, hava şartları nedeniyle Nilüfer Kent Konseyi'nde yapıldı. Etkinliğe Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp'in yanı sıra Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Anma töreninde konuşan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nâzım Hikmet'i Türkçe'nin en büyük şairi olarak tanımladı.

Nâzım Hikmet'in bütün yaşamını halkının kurtuluş mücadelesine adadığını vurgulayan Enginalp, "O, şiirlerini bağımız ve eşitlikçi bir Türkiye'den yana yazmıştır. Nâzım'ın sevilmesinin en büyük nedeni de halkının sorunlarını kendi sorunları gibi görmesidir. Nâzım Hikmet, bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye'nin yaratılmasında çok büyük emek harcadı. Yaşamı boyu bunun için mücadele etti. Nâzım Hikmeti her zaman minnetle andık ve anmaya devam edeceğiz" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp'in konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar usta şairin, "Masalların Masalı", "Gülhane Parkı" ve "Memleketim" gibi dünyaya mâl olan şiirlerini okudu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.