Hava Durumu

Ne gerekiyorsa yapılacak

Gül, Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili ''Böyle bir şeyin üzerinin örtülmesi mümkün değil, ne gerekiyorsa şüphesiz ki yapılacaktır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2012 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2012 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ne gerekiyorsa yapılacak
CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Yamula Barajı kıyısındaki Kayseri Marina'da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin brifing toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gül, Hatay'ın güneybatısında Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili, ''Her şeyin net olarak ortaya çıkması gerekiyor. Şüphesiz ki böyle bir şeyin üzerinin örtülmesi mümkün değil, ne gerekiyorsa şüphesiz ki yapılacaktır. Bunda hiçbir tereddüttün söz konusu olmaması gerekir'' dedi.

Suriye'den yapılan uçağın ihlal üzerine düşürüldüğüne ilişkin açıklamanın hatırlatılması üzerine Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Jet uçaklarının deniz üzerinde uçarkenki sürati düşündüğünüzde, sınırlara kısa mesafeli olarak girilip çıkılması rutindir biraz. Ege'de Karadeniz'de başka yerlerde bunlar rutin şeylerdir. Kötü niyet içermeyen, uçakların süratinden dolayı elde olmadan olan şeylerdir. Acaba öyle mi oldu, yoksa tamamen kendi karasularımızda mı oldu, bunlar ortaya çıkacak. Bunlar neticeleri ağır olan konular olduğu için daha detaylı açıklamaları erkenden yapılamıyor.''

Suriye ile temas var
Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili Suriye ile temas olup olmadığının sorulması üzerine telefon temaslarının yapıldığını belirterek,'''Biz, güvenlik olmadığı için Suriye'den temsilcilerimizi çektik. Bu, temasın hiç olmadığı anlamına gelmez'' dedi.
Pilotların aranmasının devam ettiğini dile getiren Gül, Suriye'nin de arama çalışmalarına katıldığını söyledi.

Çok şey konuşulur
Brifing toplantısına gelişinde soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Suriye tarafından düşürülen askeri uçağının Kıbrıs açıklarında yürütülen petrol arama faaliyetlerini gözlediğinine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, böyle durumlarda çok fazla şey konuşulduğunu söyledi. Yıldız, ''Bu toz dumanın arasında çok şey konuşulur. Yalnızca tek yerden yapılan açıklamaya dikkat etmek lazım'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.