Hava Durumu

Necati Şahin hakkında bilinmeyenleri ilk kez anlattı

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin; nasıl bir baba, nasıl bir eş olduğunu anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Necati Şahin hakkında bilinmeyenleri ilk kez anlattı

Bir insan bu kadar mı neşeli, güler yüzlü ve doğal olur… Bir anda alkış tutarak başladı şarkısını söylemeye; 'Geliyor geliyor Şahin Başkan geliyor, Necati Şahin'le Bursa huzur buluyor.' Sabah saat 9.30 dikkatinizi çekerim...

‘Bursa’nın geleceği Bursalılara emanettir’ diyor, Bursa’nın rotası Necati Şahin! Günlerden çarşamba... Mudanya Otantik Gemi’deyiz. Çekim öncesi başladık röportajımıza... Bir insan bu kadar mı neşeli, güleryüzlü, doğal olur! Alkış tutarak başladı şarkısını söylemeye; ‘Geliyor geliyor Şahin Başkan geliyor, Necati Şahin’le Bursa huzur buluyor.’ Sabah saat 9.30 dikkatinizi çekerim...Bursa Büyükşehir Belediyesi CHP adayı Necati Şahin ile Bursa’da gerçekleştirmek istediği projelerden, yeniliklerden, değişikliklerden... Nasıl bir baba ve eş olduğundan... Nelerden hoşlanıp, nelere kızdığından... Ve daha daha pek çok bilinmeyen yönünden konuştuk.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Necati Şahin nasıl biridir, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1955 yılında Ağrı’nın Patnos ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Patnos’ta yaptım. Çok güzel ve de özel bir çocukluk dönemi yaşadım. 1972’de Erzurum Erkek Lisesi’ni bitirdim, ardından Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nde İnşaat Mühendisliği okudum ve 1977 yılında mezun oldum. Mezuniyetten sonra düşlerimde yer alan, şimdilerin beton, o zamanların Yeşil Bursa’sına yerleştim.

Bursa’nın geleceği için ne gibi kalıcı çözümler düşünüyorsunuz?

Bursa; henüz marjlarını aşmış bir şehir değil. Ancak, marjlarına çok yaklaşmış durumda. Bursamızın bundan sonra çok iyi yönetilmesi ve kontrollü büyüme ile yoluna devam etmesi gerekiyor. Şimdi, projelerimin ana başlıklarını dahi söylesem, sizin röportaj, dizi olmak zorunda kalır. Göreve geldiğimiz  zaman Bursa’nın temel sorunlarına makro ölçekli çözüm projeleri ortaya koymak zorundayız. İşte bu noktada öyle açık konuşuyorum ki; bizden daha akıllı insanlarla/konunun uzmanları ile çalışacağımızı her fırsatta ifade ediyorum. Şehircilik politikamızın esası, “sürdürülebilir kentsel gelişme”dir. Merkezinde ise “insan” var. Herkesin aynı şeyi düşündüğü yerde kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Sizi takip ettiğim kadarıyla Osmangazi’de bir butik üniversite projeniz var. Bu konuda bilgi alabilir miyim?

Evet, bu önem verdiğimiz projelerden bir tanesi. Çağdaş kentlerde üniversite ve kent iç içedir. Üniversiteler, kentin yaşamına dinamizm katar. Öğrenciler alışverişle kent ekonomisine canlılık katar, kültürel, sanatsal etkinlikler ile yaşamı renklendirir. Bursa’da kentin batısında Uludağ Üniversitesi var, doğusunda da iki üniversite eğitim-öğretime başladı. Osmangazi kent merkezinin bir üniversiteye ihtiyacı var. Bunu da Merinos’ta Atatürk Kongre Kültür Merkezi çerçevesinde plana alabiliriz. Belli bir alan üzerinde eğitim-öğretim yapan, butik üniversite kurulması için adım atacağız. Sürprizlerimize hazır olun.

BURSA’NIN GÜCÜ BURSA’YA YETER!

Hemşerilerimizi bir “Bursalılık ruhu” oluşturmaya çağırıyoruz. Hedefimiz; Bursa kardeşliğidir! Güzellikler ile bezenecek olan bu kentte bizlere tam 2 milyon 950 bin kardeş verilmiş. Kimse Bursa’nın gücüne ve “birlik çağrısına” karşı koyamaz. Suyundan elektiriğine, ulaşımından aktif gıda güvenliğine, kırsal kalkınmadan spor-sanat ve kültüre, planlı büyümeden turizm-ticaret-teknolojik sanayiye varan yapılanmalar ve pek çok farklı ayrıntıların bütününde; daha yaşanabilir sağlıklı kent ortamı yaratabilmek için, her şeyimiz var. Çünkü; Bursa’nın gücü, Bursa’ya yeter.

\\\\\\\"\\\\\\\"

İLK İŞ MAKAM KOLTUKLARINI KALDIRIRIZ

31 Mart sabahı Belediye Başkanı olarak güne başlarsanız ilk yapacağınız ne olur?

Bu konuda çok netim. Şu anki ofisimde de, seçim bürolarımızda da, makam koltukları, masaları yok. İlk yapacağımız icraat, makam koltuklarımızı kaldırmak olacak. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği, biz halkımız ile aynı düzlemde ve iç içe olacağız. Bir zamanlar insanlarımızın imrenerek söz ettiği bu muhteşem kenti, makam koltuklarından yönetmeyeceğiz. Nitekim, temel felsefemiz, bizden daha akıllı, konunun uzmanı insanlar ile çalışmak üzerine kurulu.

YALAN KONUŞULMASINA ÇOK KIZARIM

Nelerden hoşlanır, nelere kızarsınız?

Şakalı konuşarak en gergin ortamları dahi yumuşatabilirim. Bu nedenle oldukça doğal bir insanım. Nitekim, insanları mutlu eden her şey inanın beni de fazlasıyla mutlu ediyor. Kızma meselesine gelince, üç günlük dünyada kızmamak gerek. Ama yaradılışımız gereği, iyi ve kötü algılamasını yapabildiğimiz için, ne yazık ki bu mümkün değil. Beni en çok rahatsız eden durum ise yalan konuşulmasıdır, çok kızarım! ‘Sizden politikacı olmaz o zaman’ dediğinizi duyuyor gibiyim. Olmak da istemem zaten. Ben, bu kente hizmet vermek isteyen, ehil insanların gücüne inanan, Bursa’nın 3 bin yıllık rotasını çizmeyi kafasına koymuş, halkımızın teveccühüne mazhar olmak isteyen gönüllü bir kaptanım.

\\\\\\\"\\\\\\\"

BİZE HER GÜN SEVGİLİLER GÜNÜ

Leyla Hanım benim her şeyim. Ona çok şey borçluyum. Sevgim, saygım artarak devam ediyor. 14 Şubat bir vesile aslında ve genelde gül ve benzeri çiçekler alıyor erkekler. Ama inanın ben farklı zamanlarda, hiç beklenmedik anlarda da çiçekle girerim evime. Anlatmak istediğim çok yalın aslında. Bize her gün sevgililer günü. Biz; Leyla Hanım ile birlikte büyük olasılık ile 14 Şubat günü genç bir çifti mutlu edebilmek için özel fırsat yaratırız. Nitekim, bir buçuk ay sonra bütün Bursa; katılımı esas aldığımız sosyal demokrat belediye anlayışıyla birlikte, bu bahar ve her bahar çiçek açacak.

Biraz da turizmci kimliğimle ilgili sorayım... Sık sık seyahat eder misiniz?

Aslında sevmiyorum seyahat etmeyi. Çünkü, sevdiklerimden ruhen olmasa da fiziken ayrı kalmak beni çok rahatsız ediyor, hüzün kaplıyor benliğimi. Ama böyle olsa da işimiz gereği dünyadaki yenilikleri görmek, incelemek, teknoloji transfer etmek için sık seyahat etmek zorunda kalıyorum tabii ki.

EN GÜZEL TATİL AİLEMLE GEÇİRDİĞİM ANLARDIR

Tatil sizin için nedir? Ne tür tatillerden hoşlanırsınız?

Tatil benim için bir anlamda yeniden şarj olma anlamını taşıyor. Dinlenir, kafamdaki gereksiz şeyleri boşaltıp, taze bir enerjiyle yeniden daha verimli bir başlangıç yapabilirim.
Bu enerjiyle işimde daha başarılı olur, daha güzel şeyler üretirim. Ve düşünüyorum da, benim için en güzel tatil; ailem ile geçirdiğim anlardır gerçekten.

Sivilay, Çocuk Esirgeme Kurumu, GESİAD, Bursa Platformu gibi kuruluşlar girişimci ve sosyal yanınızı ortaya çıkarıyor. Saydıklarım dışında desteklediğiniz farklı kurumlar da var mı?

Örgütlü toplum olabilmek, bu bin yılda çok önemli. Batı ile aramızda ne yazık ki 10 kat fark var. Öyle ki, Batı dünyasındaki sivil toplum örgütlenmeleri, ekonomi içerisinden çok önemli istihdam kaynağı aynı zamanda. Bizdeki dernek oluşumları da giderek artış gösteriyor ama yetişme şansımız imkansız.

Peki duracak mıyız? Kabul mü edeceğiz?

Tabii ki hayır. Yaşadığı kente karşı sorumluluk duyan birisiyim. Bu kentte yaşayan insanların sorununu, sorun ederim. Bu bağlamda, içerisinde yer almaktan gurur duyduğum oluşumlarda görev yapmak benim için büyük keyif.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Belki bilginiz dahilindedir. Benim de Aylin Kotil’in başlattığı ‘Çocuk Gelinler Projesi’ çalışmalarım var. Bursa ayağını gerçekleştirdiğim bir sorumluluk projem olmuştu. Bu konuda fikrinizi alabilir miyim?

Çocuk gelinler konusu Türkiye’nin kanayan yaralarından; birey olarak hepimizin yüzünün kızardığı, acı bir gerçek ne yazık ki.

‘Kabul etmiyorum’ demek bir şey ifade etmez. İşte sizin yaptığınız gibi projelere katılım gösterip, destek verebilmek ne büyük incelik. Ne büyük görev. Bu konuda yapılacak çalışmaları, toplumumuzu aydınlatıcı öğelerin öne çıkarılarak farkındalık yaratılmasını çok yerinde buluyor ve destekliyorum.

Sağlıklı bir aile ve toplum için yaptığınız her çalışmanın yanında bilin ki Necati Şahinde var. İnşallah 31 Mart tarihinden itibaren belediyemiz de sizlere önemli destekler verecek.

Farklı bir sosyal sorumluluk projesinde bize destek olur musunuz?

Sağlıklı ve mutlu bir toplum için, yaşam kalitesini artıracak her türlü sosyal sorumluluk projelerine destek olurum. Hem birey olarak, hem de 31 Mart tarihinden itibaren Bursa Belediyesi olarak. Bundan emin olabilirsiniz. Zira; iyi niyet ve samimiyetle ortaya konulan projelere destek olmak, hepimiz için toplumsal bir görevdir.

Keyifli sohbetiniz ve ilginiz için teşekkür  ederim. Bursalılara son bir mesajınız var mı?

Bursa’nın geleceği Bursalılara emanettir. Söylemim öylesine net ki; Bursa’nın gücü Bursa’ya yeter! Günümüz kentleri, güçsüz yönetimler karşısında güçlü iktisadi etkinlik sağlayan özel girişimciliğin gelişmesi nedeniyle kargaşa içinde. Kent, bireysel özgürlükler ile insan ölçeğini sağlamalı. Kent yeniden yapılandırılırken dört işlev temel alınmalı. Bunlar; konut, iş, ulaşım, dinlence. Bunlara bir de tarihsel miras eklenebilir. Bu işlevler ile ilgili düzenlemeler yapılırken, özel çıkarlar, toplumsal çıkarlar karşısında alt düzeylere çekilmeli. 30 Mart ve sonrasında her bahar, Bursa çiçek gibi olacak. Bu kent gerçek sosyal demokrat belediyecilik ile tanışacak. Ve Bursa; yine bir zamanların imrenilen Yeşil Bursa’sı olacak.(Şebnem SAKDER YILMAZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.