Hava Durumu

Necmettin Kesgin'e 3 yıl hapis!

Yerel seçim sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a senet davası açılmasına neden olan Necmettin Kesgin'e çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak suçundan üç yıl hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Necmettin Kesgin'e 3 yıl hapis!

Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında Kesgin, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelenmediği gibi paraya da çevrilmedi.

Yavaş, avukatlık yaptığı dönemde iş insanı Necmettin Kesgin ile senet alış verişine girmişti. Kesgin, Yavaş'ın sesini gizlice kaydedip bilgisayara yükledi. Bilgisayarı daha sonra kız arkadaşına armağan etti. Kesgin'den ayrılan kız arkadaşı, dosyaları bulunca bilgisayarı Yavaş'a teslim etti. Yavaş, şikayetçi olunca soruşturma açıldı. Yapılan inceleme sonucu bilgisayarda çocuklara ilişkin müstehcen görüntüler çıktı.

Yavaş ve Kesgin arasındaki 600 bin dolarlık senetten kaynaklı itilaf, yerel seçimlerin yapıldığı 31 Mart'tan önce gündeme gelmişti. Kesgin'in 6 Kasım 2017'de Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne verdiği şikayet dilekçesi işleme kondu. Yavaş'a aynı senet üzerinden iki kez tahsilat yapmaya çalıştığı iddiasıyla görevi kötüye kullanma ve kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından dava açılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.