Hava Durumu

Neden bu hafta Galatasaray'ın maçı yok?

Süper Lig 33. haftanın maçları 6 Nisan tarihi ile başlıyor. Fikstürde Galatasaray'ın maç programını göremeyen spor severler Galatasaray'ın maçı neden yok sorusunun cevabını araştırıyor. Peki Galatasaray'ın bu hafta neden maçı yok? İşte detaylar

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Neden bu hafta Galatasaray'ın maçı yok?

Zirve yarışını sürdüren Galatasaray'ın bu hafta karşılaşması bulunmuyor. Süper Lig'de bu yıl 21 takımın mücadele etmesi nedeniyle her hafta bir takım, haftayı bay yani karşılaşma oynamadan geçiriyor. 33. haftayı bay geçen takım da Galatasaray.

BAY GEÇMEK NE DEMEK?

Süper Lig'de bu sezon 21 takım olması nedeniyle bay geçmek ifadesi sık sık spor gündeminde yer alıyor.. Tek rakamlı düzenlenen ligler veya turnuvalarda maç oynamadan bir haftayı ya da turnuvanın elemesini geçen takım için bay geçti denir. Bir futbol kupasında veya liginde takımların sayısının tek sayıya denk gelmesi durumunda takımlar müsabaka için eşleşecek rakip bulurken bir takım rakipsiz kalır. Sırayla her hafta bir takım rakipsiz kalır. Rakipsiz kalan takımın durumunu ifade etmek için de 'Bay geçmek' ifadesi kullanılır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.