Hava Durumu

Nehil Sazlığı'nda gökkuzgun da görüntülendi

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan, birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Nehil Sazlığı'nda, bugüne kadar görülmeyen gökkuzgun da görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nehil Sazlığı'nda gökkuzgun da görüntülendi

Yüksekova'ya yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkonak ile Karlı köyleri arasında bulunan Nehil Sazlığı, Doğa Koruma ve Milli Parkla Müdürlüğü tarafından bu yıl koruma altına alındı. Oldukça geniş bir alanı kapsayan sazlık, göçmen ve bölgedeki yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Koranavirüs nedeniyle son zamanlarda oldukça sessiz ve sakin bir dönem yaşayan sazlıkta, bugüne kadar bölgede görülmeyen gökkuzgun kuşu da görüntülendi.

Kuş cenneti olan sazlıkla ilgili bilgi veren Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan, bölgenin oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu söyledi. Kaçan, son zamanlarda bölgede farklı türlerinde görünmeye başladığını belirterek, "Bahar aylarının gelişiyle birlikte birçok kuş türü, Nehil Sazlığı'nda beslenip dinleniyor. Koruma altındaki sazlık yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yaparken, daha önce bölgede görmediğimiz bazı türleri de artık burada gözlemleyebiliyoruz. Gökkuzgun da bunlardan birisi. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. İleriki zamanlarda bölgenin kuş fotoğrafçılarına da ev sahipliği yapmasını isteriz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.