Hava Durumu

Nemfomani nedir? Nemfomani olan kişinin özellikleri...

Nemfomani; doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğüne deniliyor. Cinsel duygu ve isteklerin kişiyi köleleştirmesi olan nemfomani hastalığı, her 100 kadından en az 3'ünde görülebiliyor. Cinsel ilişki düşkünlüğü, kişiyi intihara kadar sürükleyebileceğinden bir uzmandan yardım almakta her zaman fayda var. Psikolog Feza Oktay, nemfomani ve hiperseksüellik hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nemfomani nedir? Nemfomani olan kişinin özellikleri...

Nemfomani nedir?

Cinsel duygu ve isteklerin kişiyi köleleştirmesine "nemfomani" deniliyor.

Argoda ise "azgınlık" olarak tanımlanıyor. Tek bir eşle yetinemeyen, normalin üzerinde cinsel ilişki kuran ve seçici olamayan bu kadınlar genellikle sürekli bir ilişkiye sahip değil. Farklı eşlerle yineleyici cinsel etkinliklere girme dürtüsünü yenemedikleri için bu hastalık bir çeşit bağımlılıktır.

Nemfomani ayrıca, kişinin cinsellikle ilgili düşünceleri sürekli beyinde bulundurduğu ve cinsellikten başka hiçbir şeyle ödüllendirilmeyeceği mesajlarının verildiği bir hastalıktır.

Ancak sevişmeden büyük zevk alan veya üst üste birkaç orgazm yaşayabilen her kişi "seks düşkünü" olarak görülememelidir.

Hiperseksüel nedir?

Hiperseksüel kişiler kendi sosyal konumuna, saygınlığına, bulunduğu ortama uygun olmayan cinsel ilişkilere sık girer ve hayatı boyunca beraber olmayacağı insanlarla birtakım cinsel ilişkiler yaşar ve zamanla bundan suçluluk duymaya başlar.

Her 100 kadından en az 3'ünde görülüyor

Seks bağımlılığı kişiyi intihar düşüncelerine kadar götürünce bir hekime başvurulması gerekiyor. Kişi seks bağımlılığını genellikle aradan geçen 6-7 yıl sonra anlar ve hayatını kötü etkilemeye başladığı için tedavi olmaya razı olur.

Seks bağımlılığı alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi kişinin itibarını, prestijini yok eder. Ülkemizde hekime başvuran her 100 kadın hastadan en az 3'de görüldüğü ifade edilmektedir.

Hiperseksüalite'nin özellikleri

Hiperseksüalite 25-50 yaş grubu arasında görülür. Hiperseksüel kadınların kişilik yapıları incelendiğinde, borderline veya narsistik yapı, kendine hayran olma, kendini büyük görme ve bağımlı bir kişilik yapısı görürüz.

Çabuk demoralize olan, sıkıntıya gelemeyen ve sıkıntısını giderme adına sürekli arayışlar içinde olan insanlardır. Karşısındaki insanı 15 dakikada göklere yükseltip ardından on gün sonra da yerin dibine geçirebilirler.

Nemfomani belirtileri

Hayata bakış açıları genellikle karamsardır ve kendini acındırma gibi bir ruh hali içindedirler.

Hemcinsleriyle araları çok kötüdür.

İlgilendikleri tek konu pornografidir.

Seksüel eylem ön plandadır.

Kadın için o erkeğin yakışıklılığı, çekiciliği önemli değildir. Mühim olan eylemdir.

Aşırı seks düşkünlüğü kadındaki cinsellik dışı tüm duyguları baskılar, iradeyi, aklı ve ahlaki değerleri ayaklar altına alıp, kişiyi yalnızca erkeklerin peşinde koşan bir hale getirir.

Orgazmla birlikte gelmesi gereken rahatlama ve gevşeme olmaz ve cinsel gerilim hali sürer.

Orgazm anında normal insanlar kadar büyük bir coşku da duymazlar ve doruk noktaları çok yüksek olmadığı gibi ardından gelen rahatlama da çok yetersizdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.