Hava Durumu

Nesli ve Oktay: "Müziğe bağımlıyız"

Dünyanın; müzik yapan, dinleyen ve gülümseyen insanlarla güzelleşeceğine inanan Nesli ve Oktay ikilisi, "Selametle" adlı şarkısıyla müzikseverlerin karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nesli ve Oktay: "Müziğe bağımlıyız"

Yolları müzikle kesişen Nesli Çınaroğlu & Oktay Sevinç, yıllar süren ortak müzik çalışmalarının ardından "Selametle" isimli düet - maxi single şarkısıyla, Samsun Demir'in Genel Müdürlüğünü yaptığı DMC tarafından tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı.

Nesli Çınaroğlu ve Oktay Sevinç hayatlarındaki vazgeçilmezin müzik olduğunu belirtti. Müzik dünyasında hızla ilerleyen Nesli Çınaroğlu ve Oktay Sevinç, bu hafta ki röportajımızın konuğu oldu.

Bu aralar kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Nesli Çınaroğlu: Bu, bir hayalin gerçeğe kavuşması durumu ve harika bir duygu. Bu yolda çok emek var, çok fedakarlık var, ciddi bir mesai harcıyorsunuz. Hayata kendi yarattığınız bir eseri önce sunuyor, sonra bırakıyor oluyorsunuz. Zaten sanatla uğraşan hemen her insanın hayalinde vardır bir eser bırakmak, diye düşünüyorum... Çünkü biz hayal gücümüzle, yaratıcılığımızla beslenen ve sürekli üreten insanlarız. Sanat çok geniş, çok engin bir kavram. Bir yerinden yakalayıp zevkine varın.

Oktay Sevinç: Albümümüz gün ışığına çıktığından beri kendimi sanki yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Bir taraftan da bu güne kadar neden bekledik diye kendime kızıyorum. Yetenekleri ve güzel değerleri olan tüm insanlara içlerindeki güzellikleri tüm dünya ile paylaşmalarını tavsiye ediyorum. Gerçekten insana çok iyi geliyor.

Şu sıralar neler okuyorsunuz?

Nesli Çınaroğlu: Bu aralar resim çizmek beni çok rahatlatıyor. Okulumuzdaki görsel sanatlar öğretmenimiz de bana bir kitap hediye etti, 'Frida Kahlo' okuyorum.

Oktay Sevinç: Bu aralar Talip Emiroğlu'na ait 'Eğitim ve Çocuklar' isimli kitaba yoğunlaştım.

Sizi hiç tanımayan birine stilinizi nasıl tarif ederdiniz?

Nesli Çınaroğlu: Tarif etmem çok zor. Yerine ve mekanına, içinde bulunacağım etkinliğin tarzına göre değişiklik gösteriyor. Bir stilim var diyemem, her tarza bürünebilirim. Önemli olan kendi içinde uyum sağlayabilmek.

Oktay Sevinç: Stil çok geniş bir anlam taşıyor. Ama genel olarak "klasiğe saygılı modern" dersem bunu her alanda ana fikrim olarak ifade edebilirim.

Günlük stilinizle, gece stiliniz karşılaştıracak olsanız?

Nesli Çınaroğlu: Öğretmenliğe ilk başladığım senelerde, onun verdiği heyecanla gündüzleri bile neredeyse geceye hazır vaziyette olurdum. Küçük tamamlamalarla geceyi de geçirebiliyordum. Fakat artık gündüzleri rahatlık daha ön planda oluyor. En azından ayakkabı seçiminde.. Çünkü sürekli bir yerlere yetişmek durumundasınız. Bu yüzden gece için yanımda kıyafet taşıyorum.

Oktay Sevinç: Bende birbirine çok yakın. Çok fazla değişkenlik olmuyor.

Türkiye'de insanların geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Nesli Çınaroğlu: İnsanların geleceğini sevgi, saygı ve anlayış belirleyecektir, diye düşünüyorum. Mutlu bireyler olabilmek, bu değerlerimizi çoğaltarak davranış haline dönüştürebilmekten geçiyor. Mesela çocuklar... Onlar bunu çok iyi başarıyorlar. Doğallar ve çok küçük şeylerden bile mutlu olabiliyorlar. Takip edin, vakit geçirin. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var, bu da bir tanesi...

Oktay Sevinç: Yurdumuzda çok geniş bir kültür mozaiği mevcut. Bence denklem çok basit. Bütün güzel değerlerle bu durumu, sınırsız zenginliğe ve mutluluğa çevirebileceğimize inanıyorum.

Ne tür tatillerden hoşlanırsınız?

Nesli Çınaroğlu: Benim tatil anlayışım keşfetmek diyebilirim. Yeni yerler görmeyi çok seviyorum. Her gece başka bir yere geçip, orada yeni güne uyanmak şeklinde geçen 1 hafta bana yetiyor. Plan yaparak tatile gitmekten pek hoşlanmam. Hayat sürprizlerle dolu diye bir söz var...

Oktay Sevinç: Tek başıma bir tatilde genellikle üç unsura bakarım. Genel kültür, sanat ve tabi ki eğlence. Genellikle deniz kokusu almayı seviyorum. Eğer yakınlarımla tatil yapıyorsam onların mutlu olacağı bir tatil programı beni de mutlu ediyor.

Hangi dönemde nerede yaşamak isterdiniz?

Nesli Çınaroğlu: Nefes aldığım her anın kıymetini biliyorum ve hayatı seviyorum her şeye rağmen. Bu günümden daha mutlu hissedebileceğim bir dönem sanmıyorum ki var olsun. Sonuçta yaşamın hakkını vermek kendi elinizde...

Oktay Sevinç: İçinde bulunduğumuz dönemi ve ülkemizi çok seviyorum.

Bu sabah nasıl bir ruh halinle uyandınız?

Nesli Çınaroğlu: Her sabah aynı... Alarm çalmadan 5-10 dakika önce uyanıp, neden bir türlü alarmla birlikte uyanamadığımı düşünerek Nasılsa okula giderken serviste uyuyacağım umuduyla gülümseyerek. Her sabah olduğu gibi umut ve sevgiyle...

Oktay Sevinç: Çok yorgun ama mutlu uyandım bu sabah.

Yaşlanmak konusunda ne düşünüyorsunuz?

Nesli Çınaroğlu: Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Sağlık ve mutlulukla, her yaşımı doya doya yaşamayı, görebilmeyi diliyorum.

Oktay Sevinç: Sağlıklı yaşlanmayı diliyorum. Yaşlanmanın yapmayı hayal ettiğim işlere engel olma olasılığı dışında bir çekincem yok diyebilirim.

Nesli Çınaroğlu ile Oktay Sevinç, İlker Türker'in sorularını cevapladı

Kendi sorunuzu bizim için cevaplar mısınız?

Nesli Çınaroğlu: Küçükken babamın orgu vardı ve cümbüş çalardı. Evimizden müzik sesi hiç eksik olmazdı. O yaşlarda ailenin rolü, sürekli bir arayış içerisinde olan çocuk için çok önemli. Tabi ki ben de sürekli orgdan şarkılar çıkarmak uğraşı ile iç içeydim. Daha sonra ağabeyim bağlama çalmaya başladı ve çok değerli türkülerimiz o zamandan beynime kazındı. İlkokul çağlarımda müzik öğretmenim değerli Burhanettin Serel bu yeteneği keşfetti ve mandolin kursuna aldı beni. Daha sonra gitar, daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi, üniversite ve tabi ki ailemin sonsuz güveni ve desteği ile işte bugün...

Oktay Sevinç: Saygılı, Eğitimci, Müzisyen.

Bu hayatta öğrendiğiniz tek büyük gerçek nedir?

Nesli Çınaroğlu: Bir çok gerçek var öğrenilen ve yaşadıkça öğrenilecek olan. Ben size dostluklarla ilgili öğrendiğim gerçeklikten bahsedeyim. Çevrenizdeki insanların, dostların gerçek yüzü ne yazık ki sizin çok mutlu olduğunuz ve başarı sağladığınız günde ortaya çıkıyor. Kötü gününüzde çok samimi olmadığınız biri bile iki kelime etmeyi çok görmüyor size. Ama iyi gününüzde, başarınızda ne yazık ki daha fazla büyümeleri gerekirken, davranışlarıyla tek tek düşüyorlar gözünüzden. O zaman anlıyorsunuz gerçek dostlarınızı...

Oktay Sevinç: Bildiklerimizi ve düşündüklerimizi hayatımızdaki insanlarla birlikte taşımalıyız.

Batıl inançlarınız var mı?

Nesli Çınaroğlu: Fala inanmam, falsız da kalmam

Oktay Sevinç: Bu alışkanlığı ne zaman edindiğimi bilmiyorum ama benim ve kimsenin yaşamasını istemediğim bir şey görünce kulağımı çekip üç kez tahtaya vururum. Bunun dışında yok.

Sizce delilik nedir?

Nesli Çınaroğlu: Mecazi anlamda bir delilikten bahsediyorsak harika bir şey. İnsan cesaretlendiren, yüreklendiren bir şey, çılgınlık. Mesela gökdelenden paraşütle kendini aşağı bırakmak bir delilik

Oktay Sevinç: Kendini kaybedecek kadar aşırı şuur değişkenliği.

Sabah rutininiz nedir?

Nesli Çınaroğlu: Yataktan fırlayıp, hemen hazırlanıp okula gitmek üzere servise yetişmek

Oktay Sevinç: Genellikle gözümü açınca yer değiştirip birkaç dakika otururum

Artık her zaman meşgul olduğumuz yıllarda mısınız?

Nesli Çınaroğlu: Kesinlikle... Ve bu hiç bitmesin...

Oktay Sevinç: Evet çok doğru. Maalesef gücümüz ve vaktimizin yettiği önceliklerle yaşıyoruz.

Gün içerisinde en çok neyin hayalini kuruyorsunuz?

Nesli Çınaroğlu: Eve dönerken trafiğin az olmasının...

Oktay Sevinç: Genellikle evime giriş anımın hayalini kuruyorum.

Kendinize yasakladığınız herhangi bir şey var mı?

Nesli Çınaroğlu: Yok

Oktay Sevinç: Üzüntü

Kimsiniz? Ne yapıyorsunuz? Nerede oturursunuz?

Nesli Çınaroğlu, Oktay Sevinç: Eğitimci ve müzisyenim. Sevdiğim şeyleri yapıyorum. Bakırköy de oturuyorum.

Neye Bağımlısınız?

Nesli Çınaroğlu: Müzik

Oktay Sevinç: Müzik

Silahlarınız Neler?

Nesli Çınaroğlu: Bir silahım yok. Gelişine. Gerektirdiği ne ise...

Oktay Sevinç: Sabır

En sevdiğin kahraman?

Oktay Sevinç: Süpermen

Spor ayakkabı mı, deri ayakkabı mı?

Oktay Sevinç, Nesli Çınaroğlu: İkisi de olabilir. Yerine göre...

Dünyanın en güzel yeri?

Nesli Çınaroğlu: Hiçbir yer insanın kendi memleketi gibi olmaz o ayrı ama bu sorunun cevabını 18-20 yıl sonraya bırakalım. Öncelikle Dünya'yı şöyle bir gezeyim

Oktay Sevinç: Türkiye

Kaybettiklerin?

Nesli Çınaroğlu: Para.. Hemen kayboluyor

Kazandıkların?

Nesli Çınaroğlu: Hayallerim, umutlarım. Hayal ettiğiniz ve umutla, sabırla beklediğiniz her şey size kazanç olarak geri dönüyor.

Mükemmel bir gün nedir?

Nesli Çınaroğlu: Beynimin beste yapmak için rahat ve boş olduğu gün, en mükemmel gündür

Neye gülersin?

Nesli Çınaroğlu: Olur olmaz her şeye gülebilirim, ruh halime bağlı biraz.

Oktay Sevinç: Eski Türk filmleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.