Hava Durumu

Nevzat Güzelırmak hayatını kaybetti

Göztepe ve Milli Takım'da çıktığı onlarca maçla adını Türk futbolunun efsaneleri arasına yazdıran 'İngiliz' lakaplı Nevzat Güzelırmak, vefat etti. 17 yıl boyunca bir an olsun sarı kırmızılı formayı üzerinden çıkarmayan efsane, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nevzat Güzelırmak hayatını kaybetti

Uzun süredir hastanede idrar yolu enfeksiyonu tedavisi gördüğü bilinen, Göztepe ve Milli Takım'da sayısız maça çıkıp adını efsaneler arasına yazdıran 'İngiliz' lakaplı Nevzat Güzelırmak, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Göztepe'nin 'Efsane' kadrosunun değişilmezlerinden ve 17 yıl boyunca üzerinden sarı kırmızılı formayı hiç çıkarmayan Güzelırmak, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanıp, Avrupa'da Fuar Şehirleri Kupası'nda da yarı final oynayan isimler arasına adını yazdırmıştı. İzmir futboluyla da adını bütünleştiren efsane Göztepe'nin yanı sıra Altay, Karşıyaka, Denizlispor, Bursaspor, Kayserispor, Konyaspor, Adana Demirspor'un da hocalık görevlerini üstlenmişti.

'Başımız sağ olsun'

Henüz 1.5 ay önce bir diğer 'Efsane' Göztepeli 'Bombacı' lakaplı Halil Kiraz'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Göztepe camiası, şimdi de Nevzat Güzelırmak'ın vefatıyla sarsıldı. Göztepe'den yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Nevzat Güzelırmak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve camiamızın başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Altay, Altınordu, Bucaspor 1928, Karşıyaka gibi İzmir'in köklü takımları başta olmak üzere birçok futbol kulübü, sosyal medya hesaplarından Güzelırmak adına başsağlığı mesajı yayınladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.