Hava Durumu

Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Niğde'nin Bor ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Aksaray, Mersin, Kayseri ve Konya birçok ilde hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2020 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2020 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

"OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor ilçesi merkezli 5.1'lik deprem sonrasında kriz merkezinin toplandığını belirterek, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Çok şükür şu ana kadar bize intikal eden her hangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil. Arkadaşlarımız irtibat halinde, Arama Kurtarma ekipleri, jandarma ekiplerimiz, kaymakamlarımızla irtibat halindeyiz. Şu ana kadar bir şey intikal etmedi. Bor merkezli bir deprem oldu. Araştırmalarımız sürüyor olumsuz bir durum söz konusu değil. Olay yeni olduğu için kriz merkezini topladık, gerekli haberleşmeleri yapıyoruz. Çok yeni olduğu için net bir şey söylemek doğru değil" diye konuştu.

AFAD: OLUMSUZLUK YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Niğde'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir ihbarın olmadığını bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından saat 22.08'de Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen sarsıntıya ilişkin yapılan açıklamada, "Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Depremle birlikte endişelenen vatandaşlar sokaklarda beklemeye başladı.

ŞÜKRÜ ERSOY'DAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Twitter'dan depremle ilgili açıklama yaptı. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu Fay Şereflikoçhisar'dan Bor'a kadar uzanan Tuzgölü Fayının en güney ucunda. Bu zonun aktifliği konusunda hayli tartışıma vardı. Kandilli bu depremi M5.4 olarak verdi. Büyük deprem değil ama kırsal kesimdeki yapılarda bazı hasarlar olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.