Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi iş arayanla işveren arasında köprü oldu

Nilüfer Belediyesi, iş arayanla işvereni buluşturmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Belediyesi iş arayanla işveren arasında köprü oldu

Nilüfer Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan İş ve Meslek Edindirme Bürosu, istihdama yönelik örnek çalışmalara imza atıyor. Büro, iş arayanla işvereni buluşturarak köprü vazifesi görüyor.

Vatandaşların Halk Evi, Mahalle İletişim Merkezleri, Başkan Burada projesi ve www.nilufer.bel.tr üzerinden yaptığı iş başvuruları, ilgili kurum ve kuruluşlara iletiliyor. Eleman arayan işletmelerin yetkilileri Halk Evi'ne gelerek, iş arayan vatandaşlarla mülakat yapıyor.

İki firma ile iş arayan 120 kişi arasında daha İş ve Meslek Edindirme Bürosu köprü oldu. Technomix LTD. ile Brusa Koltuk ve İç Trim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. uzmanları Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde iş arayan toplam 120 personel ile bir araya geldi. Her iki kurumun uzmanları, mavi ve beyaz yaka olmak üzere niteliğine göre başvuru sahipleriyle görüşme yaptı.

Firma yetkilileri işe alımla ilgili bilgilendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

İş ve Meslek Edindirme Bürosu iş arayanların istihdamı ile ilgili çalışmalarını önümüzdeki günlerde artırarak sürdürecek. Ayrıca engelli kadroları için de destek programları düzenleyecek.

Günde 30'u aşkın iş başvurusu talebinin yapıldığı İş ve Meslek Edindirme Bürosu'nda, 2005 yılından bu yana toplam 48 bin 700 başvuru alındı. Bu başvurular arasından 31 bin 500'ü işverenle buluşturuldu. 2 bin 100 kişinin de istihdam edilmesi sağlandı.

Ayrıca meslek edindirme kursları da açılıyor. Srap fonu ve Avrupa Birliği fonu ile açılan kurslar, vatandaşların büyük ilgisini görüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.