Hava Durumu

Nilüfer'de Hüsnü Arkan ile edebiyat üzerine sohbet

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği "Edebi Kazılar" etkinliğine katılan Yazar ve Sanatçı Hüsnü Arkan, edebi yönleri ile çalışmalarını anlattı. Şarkı yazması ve şiir okumasının roman yazımında kendisine avantaj sağladığını söyleyen Hüsnü Arkan, insanlarla her türlü iletişim kurduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'de Hüsnü Arkan ile edebiyat üzerine sohbet

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün her ay düzenlediği "Edebi Kazılar" etkinliğinde yılın ilk buluşması yoğun katılımla gerçekleştirildi. Akkılıç Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinliğin konuğu; sanatçı ve yazar kişiliğiyle ön plana çıkan çağdaş Türk edebiyatının değerli ismi Hüsnü Arkan oldu. Son romanı "Gülhisarlı Terziler" çerçevesinde gerçekleşen söyleşinin kolaylaştırıcılığını ise Burak Atabay üstlendi. Yazmayı kendisini ifade etme açısından çok önemsediğini dile getiren Hüsnü Arkan, kitaplarındaki karakterlerin özelliklerine değindi.

Roman yazımında aile içi olaylar ve kuşak çatışmalarının yazarlara önemli olanaklar sunduğunu belirten Hüsnü Arkan, "Bende kitaplarımda bu olanaklardan yararlandım. Aile içi ilişkiler ve küçük bir alanda yaşamanın getirdiği olayları yansıtmak istedim son kitaplarımda. Zaman ve mekanı kişilikler kadar önemserim. Bir dönemi anlatacaksanız o anı iyi bilmelisiniz. Bende önceden araştırır, okur ve öyle yazmaya başlarım. Son iki romanımda izole edilen yerleri ele aldım. Artık son günlerde izole edilmiş yerler kalmadı. Geçmişe olan bağlılık bir varsayım gerektiriyor. Herkesin yaşanmış hayatı vardır. Her yazar geçmiş ilişkilerini yazılarını yansıtır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.