Hava Durumu

Nilüfer'de kadınlardan sessiz yürüyüş

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'de kadınlardan sessiz yürüyüş

Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki 29 Ekim Mahalle Muhtarlığı önünde başlayan yürüyüşe, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve belediye personeli, Nilüfer'deki kadın derneklerinin üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. Kadın Yürüyüşü bu yıl, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı için Ankara'ya giderken yolda meydana gelen kazada 7 kadın işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle sessiz gerçekleşti. Kadınlar yürüyüşte "Hem yastayız hem isyandayız" pankartı taşıdı.

"Yürüyoruz, Kadın Dayanışmasını Büyütüyoruz" sloganı altında gerçekleşen yürüyüşte, Nilüfer Belediyesi zabıta ekipleri de kadınlara karanfil dağıttı. Nâzım Hikmet Kültürevi önünde sona eren yürüyüşün ardından ortak açıklama yapıldı. Açıklamayı, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Nilüfer Belediyesi Eşit Birimi adına Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış yaptı.

Cevriye Coşkun Kayış açıklamaya, kazada hayatını kaybeden 7 kadın işçi için yaşadıkları üzüntüye değinerek başladı. Kayış, hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yaralananlar için de şifa diledi.

Yapılan açıklamanın ardından Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun sahnelediği 'Zabel' isimli tiyatro oyunu Nâzım Hikmet Kültürevi'nde seyirciyle buluştu. Oyunun sahnelendiği salonda da kazada hayatını kaybeden 7 emekçi kadın unutulmadı ve ön sıradaki koltuklara isimleri yazılarak anıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.