Hava Durumu

Nilüfer'deki Bisiklet Akademisi'ne büyük ilgi

Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer Kent Konseyi ve BUBİDOSD ile 2015 yılından bu yana sürdürdüğü Bisiklet Akademisi sonbahar döneminde de yoğun ilgi görüyor. Özellikle kadınların katıldığı akademide, güvenli bisiklet sürüş eğitimleri veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'deki Bisiklet Akademisi'ne büyük ilgi

Nilüfer'de daha çok kişinin bilinçli ve güvenli bir şekilde bisiklet kullanması için hayata geçirilen Bisiklet Akademisi bu yıl da eğitimlerine devam ediyor. Nilüfer Belediyesi'nin, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliği ile bilinçli bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla sürdürdüğü Bisiklet Akademisi'nde sonbahar dönemi eğitimlerine ilgi büyük. Konak Kapalı Pazar Alanı'nda, bilinçli ve güvenli bisiklet sürme becerisinin artırılması amacıyla verilen eğitimlerden, 7'den 70'e herkes ücretsiz olarak yararlanıyor. BUBİDOSD Başkan Ertan Ayçetin ve dernek üyelerinin gönüllü olarak eğitim verdiği Bisiklet Akademisi ile sürdürülebilir trafik, çevre ve insan sağlığının korunması da amaçlanıyor.

HER HAFTA 3 GÜN EĞİTİM

Nilüfer'de 2015 yılından bu yana devam eden Bisiklet Akademisi'nde sonbahar dönemi devam ediyor. Bisiklet sürmeyi öğrenmek isteyen herkese eğitimlerin açık olduğu akademide, her hafta pazartesi, salı ve cuma günleri öğleden sonra eğitim veriliyor. Bisiklet Akademisi'nin sonbahar dönemi Aralık ayında bitecek. Yeni dönem 2020 yılı Mart ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek.

"HER YAŞTAN İNSANIN BİSİKLET KULLANMASINI İSTİYORUZ"

Bisiklet Akademisi'ne özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirten BUBİDOSD Başkanı ve eğitmen Ertan Ayçetin, "Farklı yaştan vatandaşlar eğitimlerimize katılıyor. Verdiğimiz eğitimler sonunda katılımcılar, profesyonel şekilde bisiklet sürmeyi öğreniyorlar. Eğitim sonunda bisiklet kullanmayı öğrenenler buradan çok mutlu ayrılıyor. Spor kenti Nilüfer'de her yaştan insanın bisiklet kullanmasını istiyoruz" dedi. Akademide, ileri teknik sürüşleri eğitimi, pratik eğitim, güvenli sürüş eğitimi verdiklerini söyleyen Ayçetin ayrıca otistik ve down sendromlulara da bisiklet kullanma eğitimi verileceğini belirtti.

BAŞKAN ERDEM: SAĞLIK İÇİN GELİN BİSİKLET KULLANIN

Nilüfer'de en çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını artırmak için çalıştıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Bu amaçla 159 kilometreye ulaşan bisiklet yolu yaptık. Ayrıca Nilüfer'in 21 noktasına Nilespit istasyonları kurduk. Halkımız bu istasyonlardan çok az miktarda para karşılığı dilediği zaman bisiklet kiralayıp bir başka istasyonda bırakabiliyor. 7'den 70'e herkesin bu hizmetlerden yararlanması için bisiklet kullanmayı bilmeyenlere de bisiklet eğitimi veriyoruz. Yani çevre dostu ulaşım aracı bisikleti ne kadar çok kişi kullanırsa biz de o kadar sağlıklı bir çevrede yaşarız. O nedenle herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum. Bisiklet kullanmayı bilmeyenler de gelsin Bisiklet Akademisi'nde en doğru şekilde öğrensin" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.