Hava Durumu

Nilüfer yine bir ilki gerçekleştirdi

Nilüfer Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde ‘Zemin Etüt Bürosu’ kurarak merkez ilçe belediyeleri arasında bir ilki gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer yine bir ilki gerçekleştirdi

İlçe belediyelerinde zemin etüt bürosu kurulmasına dair kanun geçen ay yürürlüğe girdi. İmar ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği genelgeyle ilçelerde büroların kurulmasını istedi. Nilüfer Belediyesi de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde ‘Zemin Etüt Bürosu’ kurdu.

Zemin Etüt Bürosu, Nilüfer ilçesi sınırlarında yapılacak statik projeye veri olan zemin etüt çalışmalarının arazide kontrolü ve inceleme çalışmalarına başladı. Nilüfer Belediyesi, yürürlüğe giren planlı alanlar tip imar yönetmeliği hükümlerine göre Bursa İl sınırları içerisinde teknik alt yapısını oluşturup faaliyete geçiren ilk ilçe belediyesi oldu.

Birçok alanda yaptığı çalışmalarla örnek ve öncü belediye olan Nilüfer Belediyesi, ‘Zemin Etüt Bürosu’ bünyesinde 1 inşaat mühendisi, 2 jeoloji mühendisi ve 2 jeofizik mühendisiyle Nilüferlilere daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen zemin etüt inceleme ve kontrol işlemleri 1 Haziran’dan itibaren Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.