Hava Durumu

Normalleşme sonrası İstanbul'da ilk nikah!

Kontrollü normalleşme dönemi bugün başladı. Bu dönemde nikahlara da saat ve kişi sınırlaması getirildi. Normalleşme döneminin İstanbul'daki ilk nikahı da kıyıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Normalleşme sonrası İstanbul'da ilk nikah!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası tüm Türkiye'nin beklediği kararları açıkladı. Kararlar arasında nikah ve düğün törenleri de vardı. Buna göre nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

İşte bugün başlayan normalleşme sürecinde ilk nikah Bahçelievler'de kıyıldı.

CNN Türk muhabiri Sema Akbulut, şu bilgileri verdi:

''Koltukların üzerinde kimlerin nereye oturacağına dair uyarı işaretleri konulduğunu görüyoruz, iki koltuk boş kalacak şekilde. İstanbul'da nikahlar 50 kişi ile kıyılacak. Salona giren herkes maske - mesafe kuralına dikkat edecek. İçeriye girişler HES kodları ile yapılacak. Nikah ve düğün salonlarına gitmeden önce İçişleri Bakanlığı'na, valiliklere ve kaymakamlıklara nikahı yapacak kişiler haber verecekler. 3 gün önceden haber verildikten sonra da denetimler sağlanacak. Salona girişlerde ateşler ölçüldü, HES kodlarına bakıldı. Nikahların da bir saat içinde kıyılacağını söyleyelim.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.