Hava Durumu

O iddiaya Davutoğlu son noktayı koydu

Başbakan Davutoğlu, sağlık nedeniyle izin alan Genelkurmay Başkanı Özel'in 15 gün sonra döneceğini, emekliliğinin söz konusu olmadığını söyledi. Davutoğlu, Özel için “Son derece sağlıklı bir iletişimimiz var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O iddiaya Davutoğlu son noktayı koydu
Başbakanlık, Davutoğlu’nun Özel’i ziyaretinden fotoğrafları cumartesi akşamı basına servis etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık nedenleriyle rapor almasıyla ortaya çıkan ayrılma, emekli olma iddialarıyla ilgili konuştu. Özel'in emekliye ayrılmasının söz konusu olmadığını, 15 gün sonra görevinin başına döneceğini söyledi. Uçağında Yeni Şafak ekibine açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Özel'in rahatsızlığı hakkında bilgi vermezken, eşiyle birlikte yaptığı ziyareti anlattı:

"Perşembe günü haftalık olağan görüşmemizde rahatsız olduğunu, hastaneye kaldırılması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü mitingden döndükten sonra Sare Hanım ile birlikte evine ziyarete gittik. Sohbet ettik, epeydir de planladığımız şeydi. Hastanede çok başarılı bir operasyon geçirdi. İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil."

Başbakan Davutoğu, Özel ile sağlıklı bir iletişimleri olduğunu vurguladı, demokratik kurallara riayetine dikkat çekti:

"Son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Genelkurmay Başkanımız hem demokratik kurallara riayet eden hem de TSK'nın profesyonel kabiliyetini demokratik sistem içinde geliştirmeye özen gösteren bir komutanımız. 8 aydır Başbakan olarak, ondan önce Dışişleri Bakanı olarak beraberdik. Hiçbir zaman TSK'nın demokratik sistem içindeki yerini tartışmaya açacak davranış içinde olmadı. Ve bu 4 yıl içinde taşlar bir anlamda yerine oturdu. MGK'daki oturma düzeninden birçok diğer alanlarda hep siyasi iradeyle ve demokratik kültür içinde son derece tutarlı bir çizgi takip etmiştir."

Cumartesi günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık gerekçeleriyle 15 gün rapor alarak izne ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Özel'in hastalığı hakkında bir bilgi verilmedi. 15 gün boyunca Özel'e, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.