Hava Durumu

O ilahıyatçı serbest bırakıldı

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, Ankara’daki Akıncı Hava Üssü çevresinde gözaltına alındı. Öksüz, sorgusunda buraya arazi bakmaya geldiğini söyledi. Mahkemeye çıkarılan Öksüz serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O ilahıyatçı serbest bırakıldı
Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının rehin tutulduğuAkıncı Hava Üssü yakınlarında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, savcılık sorgusu ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Öksüz ifadesinde, “Amcam, o bölgede kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14
Temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok” dediği öğrenildi.
Darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’nde, darbe girişiminin başarsız olmasının ardından operasyon düzenlendi; çoğu üst düzey rutbeliasker olmak üzere 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında öğretim üyesi Adil Öksüz de vardı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Öksüz, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Öksüz’ü, yurtdışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Öksüz, savcılık ifadesinde, özetle şunları söyledi:

TAKSİYLE GİTTİM

“Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Benim amcam olan M.Ö. bankacılık yapmıştı Kazan’da (Akıncı Hava Üssü’nün bulunduğu bölge). Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Bende 14 temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Cuma akşamı M.Ö. isimli amcamın Keçiören de evi vardı orada kaldım. 16 temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara Keçiörenden ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim.

TARLA BAKTIM

Orada tarla baktım. Akıncı yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı’nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL’ye anlaşmıştım.

ÜSSE GİRMEDİM

Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Benim Akıncı Üssü'nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevucut değildir. Ben üsse de hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Üsse yakın bölgede tarla bakıyordum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.