Hava Durumu

O kolyeyle çırılçıplak poz vermişti... Titanic'teki büyük açık ortaya çıktı

James Cameron imzalı klasik film Titanic'te Rose'un kolyesinin hikâyede yarattığı boşluk ortaya çıktı. Meşhur çıplak sahneye konu olan kolye anlatısında küçük bir senaryo açığı var.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O kolyeyle çırılçıplak poz vermişti... Titanic'teki büyük açık ortaya çıktı

Unutulmaz film Titanic, felakete son sürat giden geminin içinde birbirine aşık olan Jack ve Rose'un yaşadıklarını anlatıyordu.

Titanic filminin ortasında yer alan bir porte kesiti, anlatıyı güçlendirirken Rose ve Jack'in gerçekten aşık oldukları anı da işaretliyor. Filmin ilk yarısı, Rose'un nişanlısı Cal Hockey'le (Billy Zane) olan zorlu ilişkisinin yanı sıra Rose ve Jack'in felakete yol alan gemideki dostluğunu irdeliyor.

KATE WİNSLET'I MEŞHUR EDEN SAHNE

James Cameron'un Titanic filminde zengin iş adamı, sürekli patronluk tasladığı Jack'i yine de birinci sınıf bir akşam yemeğine davet ediyor: Rose'u hayatına son vermeye hazır göründüğü bir anda sakinleştirmesinin ödülü. Tüm bunlar, Rose'un Jack'ten nü bir resmini yapmasını istediği artık meşhur portre sahnesine giden yolu teşkil ediyor. Kate Winslet'in canlandırdığı karakter sonrasında soyunuyor ve Le Coeur de la Mer (meşhur kolye) haricinde üzerinde hiçbir şey kalmıyor.

Screen Rant'in haberine göre Titanic filminde 1996'da yaşlı Rose kolyeyi sadece bir kez taktığını iddia ediyor ama esasen daha önce sakinleşmesi için Cal tarafından kendisine verildiğinde de takmıştı.

TİTANİC'TEKİ SENARYO HATASI

Titanic'in 46. dakikasında Rose, Jack tarafından kurtarıldıktan sonra odasında biraz sakin bir zaman geçiriyor. Cal, Rose'u ziyaret ediyor ve nişanlısının "melankolisinin" kaynağını açıklanamayacak biçimde anlamamış görünüyor. Yine de beraberinde bir hediyeyle geliyor: Daha önce XVI. Henry'ye ait 55 karatlık bir elmas olan Le Coeur de la Mer ile. Rose, Cal'in boynuna "Okyanusun Kalbini" takması ve aynadaki yüzüne sevgiyle bakmasından sonra, "Bu çok büyük" diyor.

Önemli olan, bu anın Rose'un Jack'le gerçekleştirdiği resim seansıyla aynı günde değil, en az bir gün önce gerçekleşmesi. Bu yüzden bazıları Rose'un kolyeyi "sadece bir kez taktığı" iddiasını senaryo hatası olarak yorumluyor. Ancak, mücevheri Rose'un boynuna Cal'ın takması sebebiyle, gerçekten "takmadığını" öne sürmek mümkün. Rose kendi zihninde, ertesi gün Jack'e modellik yapana kadar Le Coeur de la Mer'i takma yönünde aktif bir tercih yapmamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.