Hava Durumu

O otomobilleri iki yıl kullanabileceksiniz

Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurt dışında yaşayan Türklere müjdeler verdi. Davutoğlu; "Dövizle askerlik bin Euro’ya, 10 yıllık pasaport harçları 100 Euro’ya düşecek, yurtdışından getirilen araçların Türkiye’de kalış süresini iki yıla çıkaracak. Ayrıca yurt dışından getirilen ve kayıt edilmeyen telefonların kapanma süresi de uzatılacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O otomobilleri iki yıl kullanabileceksiniz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Westfallenhalle’de coşkulu bir kalabalığa seslendi. Dövizle askerlik bedelinden pasaport harçlarına, Türkiye’ye götürülen araçlar için daha uzun kalma süresinden yurt dışı seçim bölgesine kadar bir dizi vaadi salondaki kalabalık sevinçle karşıladı. Dortmund mitinginde muhalefet partilerini eleştiren Davutoğlu, en sert eleştirisini ise 1915 Olayları üzerinden Almanya’ya yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1915 Olayları konusunda Almanya’ya şunları  söyledi:

"TARİHİMİZİ, ONURUMUZU TARTIŞMA KONUSU YAPMAYIZ"

"Alman Parlamentosu’na sizlerin huzurunuzda bir kez daha sesleniyorum. Sayın Merkel’le de çok açık bir şekilde bunları konuştuk telefonda. Sözde soykırım iddiası üzerinden eğer birisi bize tarih dersi vermeye kalkarsa biz onlara deriz ki, Ermeniler de dahil biz Anadolu halklarıyla bin yıl bir arada yaşadık. Biz onlarla nasıl konuşacağımızı tarihi nasıl ele alacağımızı biliriz. Siz üçüncü taraflar var ya kim olursa olsun gölge etmeyin başka ihsan istemezük. Biz kiminle nerede, nasıl konuşacağımızı biliriz.

Arşivlerimizi açarız, acıları paylaşırız ki, Sayın Cumhurbaşkanımız geçen sene, bu sene de ben özellikle bu konuda, Osmanlı Ermenileri ve özellikle Dünya Savaşı sırasında yaşanan acılar konusunda açıklamalar yaptık. Ama kendi tarihlerine bakmayanlar bize ders vermeye kalkarlarsa açık ve net söylüyorum kesinlikle tarihimizi, onurumuzu tartışma konusu yapmayız. Üçüncü taraflarla hiçbir şey tartışmayız. Hele hele, ’bunu müfredata koyalım, Almanya’daki yeni nesiller öğrensinler, entegrasyonu kolay olsun’ derseniz, işte kardeşlerim o müfredatı okutmamak sizin için bir görevdir. Kimse bizim çocuklarımıza bizim tarihimize hakaret eden bir müfredat okutamaz. Fikir özgürlüğüne varız, eleştiriye hazırız ama hakarete ve tarihi saptırmaya kesinlikle rızamız yoktur."

YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE MÜJDELER VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu yurt dışında yaşayan Türklere müjdeler de verdi. Dövizle askerlik bedelini 6 bin Euro’dan bin Euro’ya düşüreceklerini açıklayan Davutoğlu, 217 Euro olan 10 yıllık pasaport harçlarının 100 Euro’ya düşürüleceğini ifade etti. Yurtdışından getirilen araçların Türkiye’de kalış süresini iki yıla çıkaracaklarını dile getiren Başbakan, özellikle boşanma ve miras davalarında yurt dışındaki mahkemelerden alınan kararların Türkiye’de tanınması ve tenfizinin daha kısa sürede yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ayrıca yurt dışından getirilen ve kayıt edilmeyen telefonların kapanma süresi de uzatılacak.

YURT DIŞI SEÇİM BÖLGESİ SÖZÜ

Ahmet Davutoğlu’nun yurt dışında yaşayan Türklere en önemli vaatlerinden bir başkası ise, yurt dışı seçim bölgesinin kurulacağı yönündeki sözü oldu. Bunların dışında, yeni doğan çocuklara hediye, çeyiz parasına katkı, yeni ev alanlara katkı ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs da Başbakan Davutoğlu’nun vaatleri arasında yer aldı. Başbakan ayrıca, bir kampanya başlatarak isteyen herkese Kuran-ı Kerim, Türkçe sözlük ve Türk Bayrağı dağıtacaklarını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.