Hava Durumu

O polisin adını verin

Ankara’da bir gencin vurulmasıyla ilgili soruşturmada bilirkişi, doğrudan ateş edildiğine dikkat çekti. Savcı Emniyet’ten ateş eden polisi istedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2013 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O polisin adını verin

26 yaşındaki Ethem Sarısülük, gösterilerin ilk günlerinde Kızılay’da Yeni Karamürsel’in önünde başından yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Sarısülük’ün başında plastik mermi ya da gaz bombası fişeği olamayacak bir metal cisim olduğu tespit edildi. Ancak Sarısülük’ün ameliyat olması halinde hayatını kaybetmesi riskinin yüksek olduğunu değerlendiren doktorlar, yoğun bakımda tutma kararı aldı. Sosyal medyada beyin ölümü gerçekleştiği iddiasına karşın avukatı Bayraktar, beyin ölümünün gerçekleşmediğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Veli Dalgalı, olay yerinde keşif yaptı. Keşfe olayın üç tanığı ve avukat Bayraktar da katıldı. Yaklaşık 4 saat süren incelemelerin ardından savcı ve bilirkişi heyeti, olay yeri keşif tutanağını hazırladı.

‘Hedef alarak ateş edildi’

Keşif tutanağında, emekli asker olan tanık, “Sarısülük’ün kalabalığın içinde olduğu sırada, Çevik Kuvvet’ten üniformalı bir polisin ateş ettiğini gördüğünü” anlattı. Emekli asker tanık, “aynı polisin, birkaç el ateş ettiğini ve Sarısülük’ün yere düştüğünü” söyledi.

Savcı, bilirkişilerden merminin sekerek Sarısülük’e gelebileceği bir konum olup olmadığını sordu. Bilirkişiler ise merminin sekebileceği bir konum bulunmadığını bildirdi. Bilirkişilerden kapsamlı rapor isteyen savcılık, Emniyetten de hem görüntüleri hem de ilgili polis memurunun ismini istedi. Ancak bu talebe Emniyet’ten 6 gün geçmesine rağmen henüz yanıt gelmedi.

Tanık: Polis silahla vurdu

Olayın tanıklarından İsmail Kızılçay, Sarısülük’ün Çevik Kuvvet polisi tarafından Güvenpark ve YKM arasında kalan yolda vurulduğuna tanık olduğunu söylemişti. Kızılçay, “Alandan geçerken vurulan arkadaşa çevik kuvvet tarafından ateş edildiğini gördüm. Arkadaş yere düşünce 112’yi arattırdım. Yoldan ambulans geçiyordu, durdurduk ve yaralı şahsı hastaneye götürdük” demişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.