Hava Durumu

O savcı ve hakimlerin korumaları da görevden alındı

Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'larına yönelik soruşturmayı yürüten savcıları ve hakimleri korumakla görevli 22 polis görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2014 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2014 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O savcı ve hakimlerin korumaları da görevden alındı

1 Ocakta Hatay'da bir, 10 Ocak ve 19 Ocak’ta da Adana'da 2 otobüs ile 3 TIR'ın durdurulmasıyla ilgili Adana Adliyesi'nde 'görevden almalar' savcıların ardından koruma polislerine uzandı.

Bu birimde görev yapan polisler 'görülen lüzum üzerine' görevden alındı. Bu kişilerin yerine Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’nden yeni polisler atandı.

Hatay ve Adana’daki TIR krizinin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmış; TMK ile görevli Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, TIR'larda arama yapan Savcı Aziz Takçı ile 2 otobüse yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Sırlı'nın “yetkileri” kaldırılmıştı.

Hatay’daki TIR’larda arama yapmak isteyen TMK 10’unca maddesiyle yetkili savcı Özcan Şişman Mersin’e düz savcı olarak tayin edilmiş, savcılık talimatıyla TIR’lara operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay ise 3 Şubat 2014 itibariyle görevinden alınarak Ankara Harp Okulları Komutanlığı’na gönderilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.