Hava Durumu

O soruya bekçiden dikkat çeken cevap! ''Ben arayamam...''

Silah kullanma ve üst arama gibi pek çok yetki verilen bekçilerden biri, "Ben bayanı arayamam. Yoldan geçen ya da ulaşabileceğim bir bayan vatandaştan rica ederim" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2020 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2020 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O soruya bekçiden dikkat çeken cevap! ''Ben arayamam...''

Silah ve zor kullanmak gibi pek çok yetki veren kanun teklifinin 29 Ocak'ta TBMM'de kabul edilmesiyle birlikte artık Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilen bekçilerin yetkilerine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Öte yandan bekçilere üst arama yetkisi verilmesinin ardından Türkiye'de bulunan kadın bekçi sayısı da tartışma konusu oldu. Kadınların üstünü arayıp arayamayacağı sorulan bir bekçi, "Bayanların üstünü aramak için, yoldan geçen birinden yardım isteyebiliriz. Ben bayanı arayamam. Yoldan geçen ya da ulaşabileceğim bir bayan vatandaştan rica ederim" dedi.

"YOLDAN GEÇEN BİRİNDEN YARDIM İSTEYEBİLİRİZ"

Sputnik'in haberine göre, 33 yaşındaki bekçi "Kadınların üstünü arar mısınız" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bayanların üstünü aramak için, yoldan geçen birinden yardım isteyebiliriz. Hemşireden de yardım isteyebiliriz. Ben bayanı arayamam. Yoldan geçen ya da ulaşabileceğim bir bayan vatandaştan rica ederim. Daha sonra ifademde yardımcı olan kişinin de adını yazarım. Aranan kişinin üstünden çıkanları da tutanağa yazarım. Eğer etrafta kimse yoksa ve bir bayanı aramam gerekiyorsa ekip aracı çağırırım. Nöbetçi bayan polisler var"

"BU ÜNİFORMA KÜFÜR GEÇİRMEZ"

27 yaşındaki bir diğer bekçi ise sahip olduğu üniformanın 'sorumluluğunu', "Bize ağır küfürler de geliyor. Ama üniforma küfür geçirmez. Biz edilen küfürleri kendi şahsımıza almıyoruz. Edilen küfür devlete ediliyor. Göğsümüzde ay yıldız var. Ben burada bir alkollü şahsın yanına gidiyorsam beni devlet gönderiyor. Ben durup dururken kimsenin alkolüne de karışmam, karşısına da çıkmam. Gidersem ya anons gelmiştir ya da vatandaş şüphelenmiştir" sözleriyle ifade etti.

"SENEDE 300 MERMİ ATIYOR"

Bekçilerin yeterli eğitimden geçmediği eleştirileriyle ilgili 52 yaşındaki polis eğitmeni B.K. şu yorumu yaptı: "Bekçiler 45 günlük sıkıştırılmış bir eğitimden geçiyor. Bu eğitim içerisinde yanaşık düzen, atış, müdahale, operasyon, etik kurallar, hukuk eğitimleri alıyorlar. Atış eğitimini bu yetki verilmeden önce de alıyorlardı. Zaten senede üç kere atış eğitimi düzenli olarak da veriliyor. Her personel, bekçi dahil senede 300 tane mermi atıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.