Hava Durumu

O yalan bu yalan bu da mı yalan?

Prince Tagoe'ye Yönetim Kurulu kararı ile verilen ceza bile Bursaspor'un resmi internet sitesinde yalanlanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O yalan bu yalan bu da mı yalan?
Bursaspor resmi internet sitesinin yalanlama makinesi şeklinde kullanılmasına dün de devam edildi. Okurlarımızla paylaştığımız 'Kombineler belli oldu' başlıklı haber tıpkı geçmişte olduğu gibi taraftarın tepkisi üzerine jet hızıyla, 'Çıkan haber gerçeği yansıtmamaktadır' başlığı altında kulüp tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Son dönemde keyfi bir şekilde kullanılan Bursaspor Kulübü'nün resmi internet sitesi belirli kurumların haberlerini yalanlama konusunu adeta gelenek haline getirdi.

İŞTE TÜM KANITLAR

Kulübün yalanlama uygulaması bir anlamda medya kuruluşlarını da ateşe atmakla eşdeğer hale geldi. Bursa hakimiyet'te geçmiş dönemde çıkan ve yalanlanmasına rağmen sonrasında doğruluğu kanıtlanan birçok haber okurlarla paylaşıldı. Bunların en ilginci ise Prince Tagoe olayıydı. Bursa hakimiyet şimdi okurlarıyla bu haberin ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun bilgisine sunuyor.

HERKESTEN SAKLANDI

Ganalı futbolcu Afrika Uluslar Kupası maçları için ülkesine gitmesine rağmen belirtilen süre içinde Bursa'ya dönmedi. Bu gelişme üzerine Yönetim Kurulu Tagoe'yi süresiz kadro dışı bırakırken, toplamda da 160 bin TL para cezası verdi. Bursa hakimiyet bu gelişmeyi okurlarına 24 Ocak Salı günü duyurdu. Ancak bu olay herkesten saklandı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam kadro dışı kararının haber olarak gazetelerde çıkmasının sonrasında yönetim kuruluyla görüştü ve resmi internet sitesi konuyu hemen yalanlama yoluna gitti.

SÜRESİZ KADRO DIŞI

Fakat olayın gerçek yüzü böyle değildi. Bursaspor Yönetim Kurulu 11 Ocak 2012 tarihinde yaptığı toplantıda Kulüp İç Yönetmeliği'nin G-Ceza Yönetmeliği başlıklı bölümünün 17. Maddesine göre futbolcuya katılmadığı her antrenman başına 20 bin TL para cezası verdi. 6 antrenmana çıkmayan Tagoe, 120 bin TL'nin yanı sıra 47. maddeye göre de 40 bin TL ceza alarak toplamda 160 bin TL cezaya çarptırıldı. Tagoe bu süreçte teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın onayı ile süresiz olarak kadro dışı bırakıldı.

JET HIZIYLA İPTAL

Karar defterine geçen ve üyelerin imzaladığı bu olay bir gün sonra sürpriz bir kararla iptal edildi. 'Karar iptali' başlığında karar defterinde imzaya açılan ve yönetim kurulu üyelerinin imzasına sunulan Prince Tagoe'nin kadro dışı cezası kaldırılırken, para cezası da 120 bin TL olarak kayıt altına alındı. Para cezasının ise futbolcunun hak edişinden kesileceği kararlaştırıldı. Bu olay Bursa hakimiyet'in doğruluğunu kanıtlarken, kulübün resmi yayın organının da ne denli keyfi kullanıldığını gözler önüne serdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.