Hava Durumu

Öcalan'dan hükümete Sırrı Süreyya tepkisi

Milliyet Gazetesi'nden Namık Durukan'ın haberine göre Öcalan'ın, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almamasına, "Sırrı niye yok, böyle bir şey olmaz" diyerek tepki gösterdiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2013 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan'dan hükümete Sırrı Süreyya tepkisi

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Öcalan ile BDP heyeti arasındaki görüşme kesintisiz olarak 2.5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Demirtaş ve Buldan sabaha kadar çalışarak görüşme tutanağı hazırladı. Görüşmeye ilişkin olarak Avrupa'daki Kongra-Gel ve Kandil'de KCK yönetimine gidilip bilgi verilip verilmemesi konusundaki karar önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak görüşme notları her iki merkeze de gönderilecek. Heyetin İmralı'daki görüşmesi, BDP'li Önder'in adaya gitmeye izin verilmemesi nedeniyle sıkıntılı başladı.

Heyette Önder'in yer almaması üzerine Demirtaş ve Buldan'a "Sırrı nerede, neden gelmedi" diye soran Öcalan'a, hükümetin Önder'i göndermeme gerekçesi anlatıldı. Öcalan tepkisini "böyle olmaz" diyerek gösterdi. Görüşmede, hükümetin daha önce de heyet üyelerine yönelik veto uyguladığı bu müdahalenin tekrarlanması halinde BDP'nin buna gereken tepkiyi göstereceği de konuşuldu.

15 GÜNDE BİR GÖRÜŞME TALEBİ

BDP heyetinin 15 günde bir adaya giderek sürece ilişkin değerlendirme yapması konusunda da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşüleceği ve Ergin'den ayrıca Öcalan'ın, ailesi ve yakınlarıyla görüşme yapması için izin verilmesi talebinde bulunacağı öğrenildi.

Öcalan'a, PKK'lı grupların yakın bir zamanda tamamının sınır dışına çekilecekleri bilgisi aktarıldı. Grupların çekilirken bazı noktalarda operasyon yapıldığı bu nedenle zaman zaman sıkıntıların yaşandığı bilgisine de yer verilirken, bir süre önce Ankara'da yapılan Demokrasi ve Barış Konferansı ile önümüzdeki dönemde yapılacak üç konferansın çalışmaları da aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.