Hava Durumu

Öğrenci askerleri Fenerbahçe gelecek diye çağırmışlar

Darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan 339 askeri lise ve harp okulu öğrencisinden 87’si tutuklandı. Öğrenci velileri çocukların çeşitli gerekçelerle kandırılarak okula çağrıldıklarını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğrenci askerleri Fenerbahçe gelecek diye çağırmışlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen ‘15 Temmuz darbe girişimi’ soruşturması kapsamında 338 askeri lise ve harp okulu öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hava Harp Okulu 2’nci sınıftaki 25 askeri öğrenci, ‘darbeye teşebbüs’ ve ‘terör örgütü üyeliği’ suçlarından tutuklandı. 

YAŞLARI 14 İLE 17 ARASINDA

Kuleli Askeri Lisesi’nde 9-10-11-12’nci sınıflarda okuyan yaşları 14 ile 17 arasında değişen 62 askeri öğrenci, Çengelköy Karakolu’nu basarak ele geçirmeye çalışmaktan İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. 62 öğrenci “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Kararda, FETÖ üyeliği ile suçlanan şüpheli ve sanıkların kaçtıkları hatırlatılarak, “Soruşturmaya konu olaylarla ilgili şikâyet ve beyanların alınamamış olması, delil toplama işleminin devam etmesi nedeniyle delilleri karartacakları gibi, soruşturmaya konu eylemleri yeniden gerçekleştirebilecekleri yolunda hakimliğimizde kuvvetli şüphe uyandırmıştır” denildi.

‘KOKTEYL VAR’ DEMİŞLER

Darbe girişiminden haberdar olmadıklarını belirten askeri öğrenciler hâkimlik sorgusunda, komutanlarının emriyle eğitime götürüldükleri gerekçesiyle otobüse bindirildiklerini söylediler. Bir öğrencinin babası Rıfat Pişkiner şunları anlattı: “Çocukların kimisini kokteyl, kimisini kutlama var diye aramışlar. Çocuklarımızı kandırdılar.” Başka bir baba Mustafa Himmet “Okuldan arayıp kutlama ver dediler. Oğlum da gitti. Sonra darbe olduğunu öğrendik” dedi.

‘OĞLUM O KOMUTANA SIK’

D.G.’nin babası A.G. şunları söyledi: “Oğlum daha lise 1’i bitirdi. Gece yarısı aradım. ‘Silah verdiler ama mermi yok’ dedi. ‘Mermi verip vatandaşa sık derlerse o komutanı vur’ dedim. Günlerdir poliste, adliyede bekliyoruz.” İsmini vermek istemeyen bir veli ise, “Okulda kutlama var. Fenerbahçeli futbolcular da gelecek diye çağırdılar. Çocukonları görmek için gitti. Akşam saat 21.00 gibi çocuğu almak için okula gittim. Bir komutan askerlere emir verdi. Üzerimize silah doğrulttular” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.