Hava Durumu

Öğrencinin öğretmenini öldürmesi Bursa Valiliği'ni harekete geçirdi

İzmir'de bir öğrencinin bıçakla öğretmenini öldürmesi olayının ardından Bursa Valiliği harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2012 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2012 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğrencinin öğretmenini öldürmesi Bursa Valiliği'ni harekete geçirdi

Vali Şahabettin Harput, yazılı bir talimatla Milli Eğitim, Emniyet, Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden benzer olayların yaşanmaması için gerekli dikkat ve hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Eğitim-öğretim döneminin başladığı bugünlerde İzmir'de yaşanan bu olayın çok iyi tahlil edilerek benzer olayların bir daha yaşanmaması adına gerekli dikkat ve hassasiyetin gösterilmesi büyük önem taşıdığını belirten Harput, "Bu noktada bir taraftan öğrencilerimizin okul içi olduğu kadar okul dışı hayatlarının da imkanlar dahilinde kontrol ve denetim altında bulundurulması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yanlış yerler ve yanlış kişilerle muhatap kılınmaması adına her türlü tedbirin alınması zorunlu bir görevdir. Öğrencilerimiz arasında bu tip yanlış alışkanlığı olanlar varsa onların öğrenci velileri, sağlık kurumları ve psikiyatri ve pedagoji uzmanlarıyla ve diğer uzman kişi ve kuruluşlarla irtibata geçilerek bu çocuklarımızın tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması ve onların yeniden kazanılması olmazsa olmaz önem taşır. Bununla beraber bu tip alışkanlığı olan çocuklarımızdan fark edilemeyerek okula gelenler olduğu takdirde bu çocuklarla münakaşalardan kaçınılarak İzmir'de yaşanan olay ve benzeri hadiselerin meydana gelmemesi için daha dikkatli davranılması gerekmektedir" dedi.

Konuyla ilgi bir açıklama yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, İzmir'de yaşanan ve hafızalarda hala tazeliğini koruyan müessir olayın Türkiye'yi derinden yaraladığını belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hem ailelerinin, hem ülkemizin, hem devletimizin beklentilerine uygun olarak onların yüksek karakterli milli ve manevi değerleri ile iç içe dünya vizyonu ile paralel, derslerinde ve konularında son derece başarılı ve donanımlı yetişmeleri hepimizin ortak arzu ve hedefidir. Bu noktada bütün idareci ve öğretmenlerimizin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına yürekten inanıyorum. Konunun önem ve hassasiyeti bakımından eğitim öğretimin başladığı bugünlerde bütün eğitim kurumlarımızın yukarıdaki konularda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve milletimizi üzecek bu tür olaylara karşı gerekli tedbirleri alması hususu büyük önem taşıyor" dedi.
Vali Harput'un bu yazısının ardından Milli Eğitim, Emniyet, Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bursa genelinde çalışma başlattı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.