Hava Durumu

Öğretmeni önce kısa kes dedi sonra...

İzmir Karşıyaka'da lise öğrencisi Muhammet Sait Kurhan, mezuniyet töreninde 'Gezi Parkı' eylemini eleştirip ülkenin kaosa götürülmek istendiğini söyleyince öğretmenleri tarafından sahneden indirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğretmeni önce kısa kes dedi sonra...

Karşıyaka Vali Erol Çakır Lisesi'nin Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, çeşitli gösteriler sunularak velilere izletildi. Lise son sınıf öğrencisi ve sınıf temsilcisi Muhammet Sait Turhal ise, il genelinde kendisine birincilik getiren şiirini okumak için sahneye anons edildi. Sahneye çıkıp herkesi " Cümleten selamünaleyküm" diyerek selamladıktan sonra şiirini okumaya başlayan Kurhan, şiirini bitirmesinin ardından, "Müsaade ederseniz sınıf temsilci olarak iki kelam etmek isterim" diyerek konuşmasına başladı.

ÖĞRETMENLERİ SAHNEDEN İNMESİNİ İSTEDİ

Konuşmasında son günlerde ülke genelinde yaşanan 'Gezi Parkı' olaylarına ilişkin olarak "Bir kaos ortamı oluşturulmaya çalışılıyor" diyerek konuşmasını sürdürmek isteyince okul müdüründen işaret alan öğretmenleri tarafından konuşmasını keserek sahneden inmesi istendi. Bir süre daha konuşan Kurhan, sahneden inmek zorunda kaldı.

Liseli genç yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sıra bana gelince ben şiirimi okumak için sahneye çıktım. Selam vererek konuşmama başladım. Sonra şiirime başladım. Okuduktan sonra öğretmenlerimde, törene katılanlarda olumlu tepkiler verdi. Daha sonra sınıf temsilcisi olduğumu söyleyerek birkaç kelam etmek istedim. Gezi Parkı ve ülkemizin son günlerde kaosa doğru sürüklendiğini söyledim. Çanakkale'den, Kurtuluş Savaşı'ndan örnekler verdim ve o sırada sesim kesildi."

O sırada oğlunu seyreden anne Nezahat Kurhan ise, şiir okunup bitene kadar hiçbir sorun olmadığını ve konuşma sırasında öğretmenlerin müdahale ettiğini söyledi. daha sona böyle bir durumun neden yaşandığını okul yönetimine soran anne, bu tür konuların konuşulmaması gerektiği cevabını aldıklarını söyledi.

"HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSA OLSUN HOŞ DEĞİL"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, kendilerine konuyla ilgili ailenin bir başvurusunun henüz ulaşmadığını ancak okullarda hangi görüşten olursa olsun öğrenci ve öğretmenlerin konuşma veya eylemlilik içerisinde bulunulmasının doğru olmadığını belirtti.

Bardakçı, "Öğrencinin orada, mezuniyet töreninde konuşacağı bir konu değil. Bize henüz böyle bir şey intikal etmedi. Eğer bu iddia doğru ise bir öğrencinin mezuniyet töreninde konuşması gereken bir konu değil bu. Orda her görüşten insan vardır, öğrencileri temsilen çıkan konuşan bir öğrencinin böyle bir konuşma yapmaması gerekir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.