Hava Durumu

Öğretmenlere iyi haber Bakan Çelik'ten geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminatlarında Temmuz ayında 75 TL artış yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğretmenlere iyi haber Bakan Çelik'ten geldi

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ocak ayında geçerli olmak üzere kamu görevlilerinin tamamının maaş ve ücretlerinde brüt 175 TL seyyanen artış yapıldığını söyledi.

Öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminatlarında Ocak ayında 75 TL artış yapıldığını hatırlatan Çalışma Bakanı, "Temmuz ayında da 75 TL artış yapılacaktır. Söz konusu artışlarla öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminatlarında toplam 150 TL artış yapılmış olacaktır" dedi.

4/C'LİNİN DE YARARLANMA İMKANI VAR

Çalışma Bakanı, kamuda 4/C statüsünde çalışan geçici personelin ücretlerinde Ocak ayından itibaren brüt 350 TL artış yapıldığını, ayrıca söz konusu personele aile yardımcı ödeneğinden memurlar gibi yararlanma imkanı tanındığına işaret etti.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINDA İSE YÜZDE 7,4 ORANINDA ARTIŞ GERÇEKLEŞMİŞ OLACAKTIR"

2013 yılı ikinci yarı TÜFE oranının yüzde 3'ü aşması nedeniyle tüm kamu görevlilerine 2014 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere ayrıca yüzde 0,27 oranında enflasyon zammı verildiğini belirten Çalışma Bakanı, "Kamu görevlilerin mali ve sosyal haklarında yapılan bu artışlar sonucunda 2014 yılında aile yardımı ödeneği dahil ortalama Devlet memuru maaşında yüzde 8,1 oranında, en düşük memur maaşında ise yüzde 7,4 oranında artış gerçekleşmiş olacaktır. Bu dönem için 2014-2016 Orta Vadeli Programında öngörülen TÜFE ise yüzde 5,3'tür" dedi.

"ARTIŞLAR ENFLASYONUN OLDUKÇA ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ"

2002-2014 Ocak döneminde ise aile yardımcı ödeneği dahil ortalama Devlet memuru maaşının yüzde 306,2 oranında artarak 2 bin 347 TL'ye, en düşük memur maaşının yüzde 416,8 oranında artarak 2 bin 25 TL'ye yükseldiğini belirten Çalışma Bakanı, "Aynı dönemde TÜFE artışı ise yüzde 160,3 oranında gerçekleşmiştir. Bu artışlar karşılaştırıldığında kamu görevlilerinin aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği görülmektedir" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.