Hava Durumu

OHAL kararına CHP'den ilk tepkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ay süreyle Türkiye'de OHAL ilan edildiğini açıklamasının ardından CHP'li vekiller sosyal medya hesapları üzerinden OHAL kararını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
OHAL kararına CHP'den ilk tepkiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından çok kritik bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararlar sonucu 3 ay süreyle Olağanüstü Hâl ilan edildiğini duyurdu.

İNCE: TBMM DEVRE DIŞI BIRAKILDI

OHAL kararının açıklanmasının ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sosyal medya hesabı üzerinden ‘Darbe girişimine direnen TBMM OHAL ilanıyla birlikte devre dışı bırakıldı.’ dedi.

OHAL döneminde neler yapılacağını ‘Demokrasi ve hukuk askıda, OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri Anayasa Mahkemesi’ne götürülemez.’ diyerek değerlendiren Muharrem İnce, sokakta korna çalanlara ise ‘Gecenin bu saatinde sokaklarda korna çalan arkadaşlar neyi kutluyorsunuz? Olağanüstü Hali mi?’ diyerek tepki gösterdi.

TANAL: KİMLİKSİZ DOLAŞMAYIN

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise sosyal medya hesabı üzerinden OHAL döneminde yapılabilecekleri açıklayarak vatandaşlara kimliksiz dolaşmamaları gerektiğini kimliksiz dolaşanların gözaltına alınabileceğini söyledi.

ÖZEL: PARLAMENTOYA NANKÖRLÜK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, olağanüstü hal kararının Meclis'in gücünü zayıflatacağını belirterek, bombalar altında dahi 4 partinin temsilcilerinin toplandığı "Gazi Meclis"in, böyle bir muameleyi hak etmediğini söyledi.

"OHAL kararı, bu Gazi Meclis'e sivil bir darbe olur, paradoksal bir iş olur" diyen Özel, "OHAL Yürütmenin çok ciddi olarak Parlamento'ya nankörlüğü olur" değerlendirmesi yaptı.

BEKAROĞLU: SÜRECİ SİVİL İRADE YÖNETMELİ

 "Geçmişten ders alınmalıdır, OHAL çözüm olamaz" diyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da OHAL'in sivil iradenin kolunu kaptırmasına neden olabileceği uyarısı yaptı.

"Süreci sivil irade yönetmeli" açıklaması yapan Bekaroğlu, "TBMM devre dışı bırakılmamalı. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, darbenin karşısında nasıl durulmuşsa, sürecin yönetiminde de muhalefet iktidara yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.