Hava Durumu

Okul sporları start aldı

Türkiye'de okul sporlarında lisanslı sporcu sayısıyla lider kentlerden biri olan Bursa'da yeni sezon heyecanı başladı. 2018-2019 sezonunun ilk gününde ise Kros İl Birinciliği yarışları koşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 08:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Okul sporları start aldı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı okul sporları müsabakalarında heyecan başladı. Geçen yıl okul sporlarına katılım sayısında İstanbul'dan sonra ikinci kent olan Bursa; okul sporlarına katılan okul ve öğrenci sayısı, Türkiye Şampiyonalarında alınan başarılar ve müsabaka sayılarındaki artışlarla yükselişini sürdürdü. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 86.418 çoklu branş sporcu katılım sayısına ulaşarak zirveye tırmanan Bursa'da, okul sporları heyecanı 1. Küme'de oynanan futbol, futsal, voleybol, kros, hentbol ve basketbol müsabakalarıyla başladı.

2. KÜME müsabakaları SÖMESTR SONRASI

Okul sporları organizasyonu heyecanı kapsamında önceki hafta sonu Botanik Parkta Kros Yıldızlar ve Gençler (B) kategorisinde İl Birinciliği final yarışmaları yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş, Okul Sporları Şube Müdürü Mesut Köse, Atletizm İl Temsilcisi Kadir Hamzaçebi ile antrenörlerin izlediği ve kıyasıya süren yarışmalar sonunda dereceye giren sporcular düzenlenen törenle ödüllendirildi. Okul sporları 1. Küme'de 53 branşta yapılması planlanan organizasyon nisan ayına kadar sürecek. 2. Küme müsabakaları heyecanı ise sömestr tatilinden sonra yaşanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.