Hava Durumu

Okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılış tarihini duyurdu

Corona virüsü nedeniyle iki aydan daha fazla süre uzaktan eğitim gören dönemi kapatan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler okulların açılmasını iple çekiyor. Peki, okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılacağı tarihi duyurdu. İşte, 2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nin başlayacağı tarih...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılış tarihini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından 2020 - 2021 yılında okulların açılacağı tarih kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, okullar bu yıl en zaman açılacak? Milyonlarca öğrenci ve veli karar sonrası "İlkokul, ortaokul ve liseler yani tüm okullar ne zaman açılacak?" sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler içim Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından açıklanan Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından ilan edilen okulların açılma ve tatil tarihlerini haberimizde derledik. İşte, detaylar...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak, 18 Haziran 2021'de kapanacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN OLACAK?

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

FAHRETTİN KOCA OKULLARLA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın okullarla ilgili soruya verdiği yanıt şöyle: Okulların açılmasına zaman var. Bilim Kurulu'nda şu an bu gündeme gelmedi. Salgının seyri bunu belirler. Bu anlamda alınması gereken öneri anlamında paylaşmış oluruz. Okulların önümüzdeki dönemde dijital ortamda eğitimi yapmak noktasında bir hazırlık içinde olduğunu biliyoruz. Bu hastalık dönemi için değil genel anlamda olduğunu biliyoruz. O dönem geldiğinde Bilim Kurulu önerisini paylaşmış olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.