Hava Durumu

Okullarda kukla gösterisi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde okullarda kukla gösterileri büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Okullarda kukla gösterisi

İnegöl Belediyesi, kukla gösterisini 10 okulda 7500 öğrenciyle buluşturdu. Kültür Bakanlığı sanatçısı Hakan Arısoy tarafından yapılan kukla gösterilerini Şakir Lakşe İlköğretim Okulu(nda öğrenciler ve öğretmenlerle izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, geçen yıl kukla gösterilerinden öğretmen, öğrenci ve velilerin çok memnun kaldığını belirterek, bu sene de kukla gösterilerini İnegöl halkıyla buluşturmaya karar verdiklerini söyledi.
Şahin, "Ankara Antares Sanat Merkezi'nde görevli Kültür Bakanlığı sanatçısı Hakan Arısoy, aynı zamanda 2010 yılında Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNİMA) tarafından 'Dünyanın En İyi Kukla Oyuncusu' seçilmiş çok yetenekli bir sanatçımızdır. Okullarda 'kuklacı' adıyla gerçekleştirdiğimiz bu gösterilerimizi ya okul bahçelerinde ya da okulların çok amaçlı salonlarında yapıyoruz. Ben bu aşamada okul idarecilerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Şahin, pazartesi gününden bu yana 19 okuluda yaklaşık 7500 öğrenci ve öğretmeni kukla gösterisiyle buluşturduklarını belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.